Keresés
Close this search box.

Spanyol világbajnokkal tesztelt a Schmidt Racing

blank

Spanyol világbajnoka elégedett volt a cartagenai teszten új csapata, a Schmidt Racing, és új motorja, az MV Agusta teljesítményével
Alaposan belehúzott a tavaly rendkívül sikeres szezont maga mögött tudó Schmidt Racing. A csapat a 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző Nicolás Terollal három napon keresztül tesztelt a spanyolországi Cartagenában, ahol az idei Supersport-vb mezőnyében megtalálható összes MV Agustával versenyző motoros ott volt. Terol maximálisan elégedett volt az első közös teszttel, ám nem titkolja, ha harcban akarnak lenni a világbajnoki címért, akkor még javulniuk kell.

Nem sokáig ült a babérjain a tavaly alakult Schmidt Racing, és a csapathoz igazoló, 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző Nicolas Terollal máris részt vettek az MV Agusta által szervezett háromnapos teszten. A spanyolországi Cartagenában tartott gyakorláson a spanyol pilóta nemcsak megismerkedett új motorjával és a csapat tagjaival, hanem a teszt során jelentős előrelépést is produkált. Időeredményei alig maradtak el a gyári pilótáktól, míg az utolsó nap a zuhogó esőben ő tette meg a legtöbb kört, megtalálva a motor ideális vizes beállításait.

blank

A Supersport világbajnokságra készülő pilóta és a csapat menedzsere is elégedett volt a gyakorlással, ám Terol hozzátette, ha újra fel szeretne kerülni a csúcsra, akkor bizony javulniuk kell.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Túl vagyunk az első közös napokon, és a három nap alatt elvégzett munkával maximálisan elégedett vagyok. Nico fantasztikus versenyző, akinek remek meglátásai vannak, aminek segítségével a motor alapbeállításait már megtaláltuk. A finomhangolásra a februári teszten kerül majd sor, ahova már minden gyári alkatrész a rendelkezésünkre áll majd, így azt remélem, mire elrajtolunk az első versenyen, egy győzelemre esélyes motoron egy igencsak motivált pilótám ül majd.”

blank

Nicolas Terol motorversenyző (Supersport): „Ahhoz képest, hogy most dolgoztam először a csapattal, minden jól alakult. A köridőkben alig maradtunk el a gyári csapat pilótáitól, ám tudni kell, pár fontos alkatrészt még nem kaptunk meg. A következő tesztre már azok is megérkeznek, így bízom abban, hogy tovább javulhatok, mert ez elengedhetetlen, ha világbajnok szeretnék lenni. Jó érzésekkel hagytam el Cartagenát, és annak is örülök, hogy a harmadik napon a szakadó eső ellenére is hasznos munkát végeztünk. Ez a három nap is bebizonyította számomra, jól döntöttem, amikor a Schmidt Racing mellett döntöttem.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top