Keresés
Close this search box.
kronome

Nagyon örültünk az új helyszínnek, jó volt itt versenyezni!Kilenc gyors adatott meg sajnos csak a Kronome – Pásztor ralipárosnak a Dunakanyar ralin.

Ákossal beszélgetek a verseny után.

Kategória második hellyel kezdtétek a napot, majd a következő gyorsot már meg is nyertétek. Milyen érzéssel töltött ez el?
– Az első gyorsasági szakaszon dekoncentrált voltam, ráadásul álltunk előtte majdnem fél órát, az sem használt, leeresztettem, így nem sikerült  túl jól, éreztük belülről is. A másodikra összeszedtük magunkat jobban már, a kedvünk is jobb lett.

Az elkövetkezendő gyorsokon is hol első, hol második időt autóztatok. Ennyire tetszettek a pályák?
– Nagyon jó pályák voltak, sosem versenyeztünk itt, élveztük a versenyzést. Ahol nagy az átlagsebesség a gyorsaságin, ott hátrányban vagyunk a versenyzőtársakkal szemben egy kis motorerő hiány miatt. A másik nagy gondunk, hogy több, mint  100 kg-al nehezebb az autónk a többieknél. Ezen kell majd dolgoznunk.


Bevezetőben hivatkoztam a megtett kilenc gyorsra. Mi történt a tizediken, hogy már azt nem sikerült abszolválnotok?
– Sajnos az egyik kanyarban szerintem minimális felhordás  lehetett az úton, nekicsúsztunk a szalagkorlátnak, majd irányíthatatlanul becsúsztunk az árokba és sajnos egy néző rossz helyen tartózkodott. Őt eltaláltuk a tükörrel, így könnyebben sérült. Ezúton is kívánunk jobbulást neki.

 

Amíg mentetek, miként értékeled a versenyeteket?
– Nagyon örültünk az új helyszínnek, jó volt itt versenyezni, próbáltuk felvenni a ritmust Veréb Zoliékkal, most Ők voltak picit gyorsabbak, én megfáztam, az sem segített a versenyen. A végén ez a baleset nem hiányzott.


Az autótok mennyire sérült? Kész lesz-e a következő ORC-re?
– Van baja azért rendesen, lehetett volna rosszabb is. A rendőrség lefoglalta az autót, nemrég kaptuk vissza. Gőzerővel csináljuk, hogy Pécsre elkészüljön. 

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top