Keresés
Close this search box.

Sportos bajorra vágyóknak

blank

A sportos bajor járműveket kedvelők is minden modellt megtalálhatnak a 3 milliárd forintból épült Közép-Európa legmodernebb, környezettudatos BMW és MINI márkakereskedésében melyet a múlt héten adott át a legnagyobb hazai márkakereskedő a Wallis Motor a Hungária körúton Budapesten.

Az egyedülálló építészeti megoldásokkal is büszkélkedő autószalon energiaszükségletének 30%-át és az elektromos autók töltését például házi naperőművel biztosítják. A smart energy management megközelítés jegyében egy 49 kilowatt teljesítményű, 294 m2 energiatermelő felülettel rendelkező, napelemes erőmű működik majd az épületben, amely így évente mintegy 20 000 tonna üvegházhatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. Az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve lehet, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál.

Az elmúlt több mint két évtized legmeghatározóbb BMW és MINI márkakereskedőjeként a Wallis Motor Pest Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi és ügyfélközpontú kiszolgálásra.

Az autókból és motorokból elérhető a teljes modell paletta melyben számtalan nagyszerű sportos típus is található, mint például az M sorozat autói vagy a motorokból az S 1000 RR és az R 1200 RS illetve az egészen extrém terepmotorozáshoz is alkalmas GS sorozat. A megnyitón élőben is ott volt például az M4 GTS melyben a gyárilag beépített bukócső is inkább azt sugallja, hogy a versenypályákra való az utca helyett. Ilyen típus látja el a DTM versenysorozat Safety Car feladatait is.

Az idén 100 éves bajor márka amúgy ezer szállal kötődik a sporthoz. Az autó és motorsportban szinte minden szakágban megfordultak már számtalan sikert aratva. Jelenleg is főleg a DTM az egyik legfőbb prioritás, így a magyar DTM futamhoz kapcsolódva a megnyitó vendége volt Marco Wittman és az F1-et is megjárt Timo Glok akik közül Wittmann a bajnokság éllovasaként érkezett a Hungaroringre.
Hazánkban is akad kiemelkedő sportoló a bajor márka kötelékében ugyanis az idei évtől a BMW márkanagykövete egyetlen motorsport világbajnokunk Talmácsi Gábor is. A technikai sportokon kívül a márka jelen van a golf a sí és a vitorlás sportágak területén is sportolók, csapatok és rendezvények támogatásával.

A most hazánkban megnyitott BMW és MINI komplexum várhatóan nagyon hatékonyan fogja szolgálni és tovább erősíteni a két márkához alapból kapcsolódó sportos és fiatalos életérzést is!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top