Keresés
Close this search box.
gasparbeni es zengozoltan

Új tehetség a Formula 4-benGáspár Benett a gokartosok között már letette a névjegyét.

A szolnoki versenyző újabb lépésre készül és a Zengő Motorsport versenyzőjeként elindul a Forma-1 felé.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-Fejlesztési és Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer versenyzője a Zengő Motorsport támogatásával folytatja a felkészülést. Az idei év a gyakorlásról fog szólni a szolnoki sportoló számára. Egy Formula 4-es autóval 10 pályát érintő tesztprogramot teljesít 2024-ben.

Gáspár Benett a tervek szerint ezután 2025-ben az FIA F4 Bajnokságban indul, amit a következő évben már Forma 3-as teszt követhet. Kemény, kitartó és feszes munkatempóval a Hungarian Motorsport Academy versenyzője 2030-ban hivatalos Forma 1-es teszteket tervezhet.

A sportszakmai támogatást az autósportban nagy múlttal rendelkező Zengő Motorsport biztosítja Gáspár Benett számára. Ebben a csapat együttműködő partnere a Hungarian Sport Factory lesz.

A 14 éves tehetség 2017-ben, hét évesen kezdte pályafutását gokartban. Első évében rögtön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Calivita kupa Mikromax bajnoka lett. A következő években magyar és nemzetközi szinten egyaránt halmozta a sikereket. Bajnokként érdemelte ki a korosztályoktól független év gokart versenyzője címet. 2023-ban a a WSK futamai mellett az ugyancsak magas színvonalú FIA Karting Academy Trophy fordulóin szintén képviselhette a magyar színeket. Első hivatalos F4-es teszten 13 évesen vett részt.

Zengő Zoltán, csapatfőnök:

Én azt gondolom, hogy Gáspár Beni egy nagyon fiatal és tehetséges srác, akiben rettentően bízom én magam is és a csapatunk is. A túraautózásban már bizonyítottunk, szerintem mindenki ismeri a Zengő Motorsportot és az eredményeinket. Egy új sikersztorit talán meg tudunk élni együtt ezzel a fiatal tehetséggel. A cél a Forma autózás legmagasabb csúcsa. Az idei tervünk az, hogy 15-20 ezer kilométert tegyen meg Beni teszteken és a lehető legtöbb információt gyűjtsük be az autóról. Ez ahhoz kell, hogy 2025-ben, amikor már szeretnénk Forma 4-es bajnokságban is indulni, akkor mind Beni, mind a csapat a lehető legnagyobb tapasztalattal és elánnal tudjunk a bajnoki címért harcba szállni. A távlati céljaink egyértelműek, ami nem más, mint a Forma 1. Nyilván nem két-három éven belül, de szeretnénk a királykategóriába eljutni. Lehet kicsit nagyképűen hangzik, de azt gondolom, hogy ha valaki képes lesz rá az Beni és remélem a Zengő Motorsport is végig tudja kísérni ezen az úton.

Gáspár Beni:

Hat éve kezdtem a sportot. Az elmúlt években eredményekből és nehezebb időszakokból is volt a pályafutásomban. Most eljutottunk a forma autóhoz. Jelenleg az a terv, hogy tanuljunk, tanuljunk, aztán nyerjünk és a végén eljussunk a Forma 1-be.

 Szerző/fotó: Zengő Motorsport

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top