raikonnen

Újra Amerikában gurulnak pályára az F1 legendás versenyzői

Kimi Räikkönen újra a NASCAR-ban teszi próbára magát.  A legendás finn versenyzőt március 26-án, a texasi Austinban láthatjuk a Cup Seriesben, egy gyönyörű piros-fekete Chevrolet Camaro volánja mögött. A futamot a magyar nézőknek a Network4 csoport hozza el – természetesen élőben.  

A 43 éves sztárpilóta 2021 végén, 20 év után vonult vissza az F1-től, akkor kijelentette, hogy nem szeretne már teljes szezont lehúzni egyetlen versenysorozatban sem. A NASCAR azonban annyira izgatta a fantáziáját, hogy nem tudott nemet mondani és 2022-ben egyetlen futam erejéig beült a Trackhouse Racing 91-es számú autójába.

Räikkönen az esős körülmények között induló versenyen Watkins Glenben kemény csatákat vívott, azonban egy karambol idő előtt véget vetett a küzdelmeinek. Március 26-án Räikkönen újra padlóig nyomja a gázt Amerika és talán a világ legkeményebb versenysorozatában, méghozzá az austini Circuit of the Americas pályán. A helyszín ismerős lehet a finnek: a Formula-1 mezőnyével többször járt itt, sőt, Texasban szerezte élete utolsó F1 győzelmét is még 2018-ban a Ferrarival. Räikkönennek láthatólag tetszett a közeg és az autó-autó elleni küzdelem. „A NASCAR klassz” – írta ki az Insta oldalára a világbajnok a folytatás bejelentését követően. Az austini verseny a Cup Series idei első nem ovál pályás futama.

Jenson Button is csatlakozik a NASCAR mezőnyéhez és Kimi Räikkönenhez

Ma hajnalban Button erősítette meg részvételét a március 26-i futamra. Button korábban még semmilyen NASCAR-eseményen nem vett részt, így ez lesz a bemutatkozása. 2009 F1-bajnoka a 15-ös számú, Rick Ware Racing felkészítette Ford Mustangot fogja vezetni, szponzora a Mobil 1 lesz.

A pilóta 2017-ben vonult vissza az F1-ből, azóta hobbiból vezetett, leginkább sportkocsis bajnokságokban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top