Keresés
Close this search box.
2022 korda racing rallye bodrogkő rallye előzetes 4

Vincze Ferenc: „Ha bajnok akarok lenni, Boldogkőn is minimum dobogóra kell állnom!”

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, ezúttal a szintén egynapos Boldogkő Rallye-n száguldhat a mezőny. A Korda Racing három autóval áll rajthoz, és amíg a szezonnyitó Salgó Rallye-n abszolút második helyet szerző Vincze Ferenc, Németh Gergely páros megint a dobogó valamelyik fokáért száll harcba, addig a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs és a Határ Attila, Éhn Dániel kettős az ORC-ben szeretne minél jobb eredményt elérni.

Az már az idei idénynyitó Salgó Rallye-n kiderült, hogy a 2022-es Magyar Rallye Bajnokságra igencsak izgalmas lesz, és több páros is egyforma eséllyel küzd az abszolút bajnoki címért. Az első viadalon a volt világbajnok Mads Östberg győzött, ám közvetlenül mögötte a 2019-es abszolút bajnok Vincze Ferenc végzett, akinek teljesítményén egyáltalán nem látszódott meg az egyéves kihagyás. Hamar megtalálta a hangot régi-új csapatával, a Korda Racinggel, a navigátorával, Németh Gergellyel és autójával, a vele csúcsra érő Skoda Fabia R5-össel. Ezúttal Boldogkőn kell bizonyítania szombaton, hogy a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese, és hétvégén ugyanúgy hibátlanul kell vezetnie, mint a szezonnyitón.

„Ugyanúgy, mint a Salgón, a Boldogkő Rallye-n is kilenc szakaszból áll a verseny, így sok hibázási lehetőség nem lesz, aki nyerni akar, annak végig tövig nyomott gázpedállal kell teljesíteni az egész viadalt. Életem első Boldogkő Rallye-jára készülök, ráadásul még az itteni szakaszokon sem mentem egyszer sem. Annyit azonban tudok a pályákról, hogy teljesen más jellegűek, mint amin a Salgó Rallye-n mentünk, így az autó beállításán módosítanunk kellett. Egy biztos, a pályabejáráson a lehető legalaposabban megfigyelek majd mindent. Természetesen a legjobb három a cél abszolútban, és ha versenyben akarok maradni a bajnoki címért, bizony ezen a hétvégén is maximálnom kell a megszerezhető pontjaimat – fogalmazott Vincze Ferenc.

Csapattársai közül a P14-es kategóriában induló Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs is igencsak optimistán várják a hétvégét, ugyanis végre-valahára elkészült a versenyautójuk, egy Mitsubishi Evo X, amit nagyon kedvelnek, és bíznak abban, hogy ezzel az autóval a ketgóriájuk legszűkebb elitjében végeznek majd.

Az ORC-ben egy Peugeot 306-ossal rajthoz álló Határ Attila és Éhn Dániel kettős is élete első Boldogkő Rallye-jára készül, ám az első szakaszon már Attila végigment egyszer, így nem teljesen ismeretlen előttük a pálya ez a szakasza. Abban reménykednek, hogy a szezonnyitón elszenvedett defekt okozta visszaesés miatt ezúttal a sors kárpótolja őket.

Összességében elégedett voltam a defekt ellenére a szezonnyitón nyújtott teljesítményünkkel, és az ott elért részeredmények miatt optimistán várjuk a folytatást. Az autón végeztünk pár apró módosítást, ám sajnos tesztelni nem tudtunk, de bízunk abban, hogy a változtatások pozitív irányba viszik el a teljesítményünket. Szeretnék végre egy olyan viadalt, amikor semmi technikai gond nem hátráltat minket. Ez lesz az első olyan verseny, amikor a Korda Racing teljes jogú tagjaként veszünk részt, éppen ezért szeretnénk a bizalmat egy igazán jó eredménnyel meghálálni. Nagy köszönet a kis csapatomnak, hogy időt és energiát nem kímélve felkészítette a Peugeot 306-ost, és a szlogenünkkel búcsúzom, ez lesz életünk legjobb versenye – állította Határ Attila.

A Korda Racing csapattulajdonosa nagy reményekkel várja a 2022-es szezon folytatását, és egy gondtalan és eredményes szombatban hisz, aminek végén versenyzői kivétel nélkül a dobogóra állhatnak. Természetesen minél feljebb…

„Nem véletlenül bíztam abban, hogy Ferinek teremtették ezt a Skoda Fabia R5-öst. A Salgó Rallye-n képes volt kihozni magából és az autóból a maximumot, az első pillanattól kezdve remek párost alkotva Németh Gergellyel. Nem titok, bajnokok akarunk lenni, és bevallom, csalódott lennék, ha nem a győzelemért küzdhetnénk az első métertől az utolsóig. Ákos és Szabolcs végre az általuk nagyon szeretett Mitsubishivel veheti majd fel a harcot a mezőnnyel, remélem, ez olyan mentális pluszt ad nekik, hogy a kategóriájukban végig harcban lesznek az első helyért. Attila és Dani már a Salgón is megmutatta, hogy sokra hivatottak, és ha ezúttal elkerülik őket a technikai gondok, mindketten ott lehetnek a végelszámolásnál. Az esztendő legszebb szombatja lenne a számunkra, ha mindhárom párosunk dobogóra állhatna a Boldogkő Rallye végén” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

(Nyitókép: Korda Racing Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top