Keresés
Close this search box.
zsebő marcell franciacorta

Zsebő Marcell 20. lett a WSK Euro Series első fordulóján

Szeptember első hétvégéjén öt növendék állt rajthoz a Hungarian Motorsport Academy (HMA) színeiben, közülük hárman a gokart világ legerősebb bajnokságában mérettethették meg magukat, míg Kovács Zoltán és Surányi Balázs Visontán tett látogatást, ahol a MAMS Supermoto-bajnokság futamait rendezték.

Hétvégén az októberi gokartvilágbajnokság helyszínén, a Franciacorta Karting Tracken állt rajthoz a HMA három fiatal versenyzője: Zsebő Marcell a Mini kategóriában, Gender Tamás és Gáspár Benett pedig a Junior kategóriában próbált felkészülni az év legnagyobb eseményére. A versenyen a nagy gyártók sorra képviselték magukat, Tamás és Benett kategóriájában összesen 101 pilóta indult.

Zsebő Marcell csoportjában a 16. helyet szerezte meg az időmérőn, majd a selejtező futamok után, az elődöntőben már a 12. helyen intette le a kockás zászló. A döntőben sajnos nem sokkal a rajt után egy balesetbe keveredett, ami után teljesen visszaesett a mezőny végére, de végül 9 helyet javítva a 20. helyen fejezte be a rangos versenyt.

Gender Tamásnak reménykeltően indult a hétvégéje, miután csoportjában a 13. helyet szerezte meg az időmérőn, így a selejtező futamokat is kedvező pozícióból kezdhette meg. Az öt selejtező futam után azonban nem sikerült számára az elődöntőbe kvalifikálnia magát, de így is rengeteg időt tölthetett a gokartban, és még számos tesztversenyen méretettheti meg magát a világbajnokságig.

Gáspár Benett egy új olasz csapatban kezdhette meg a vb-re való felkészülést. Az ismerkedés nem ment zökkenőmentesen, miután az időmérésen a 23. lett a csoportjában. Három selejtezőfutamon is a középmezőnyben végzett, de miután egy selejtező futamot fel is kellett adnia, számára a döntőbe jutás most nem sikerült.

A Hungarian Motorsport Academy színeiben ezúttal ketten álltak rajthoz Visontán, a MAMS Supermoto-bajnokság 4. fordulóján. Surányi Balázs a megszokottól eltérően ezúttal a Supermotard kategória futamain vett részt. A kisebb gépre való átállás nem okozott gondot neki, miután egy második, és egy első hellyel sikerült megszereznie az abszolút győzelmet is.

Kovács Zoltán fiatal kora ellenére idén a legmagasabb osztályban, az Open kategóriában tör babérokra, és a legutóbbi fordulókon már sikerült is nyernie. Visontán is folyamatosan az élmezőnyben versenyzett, de ezúttal mind az időmérőn, mind a két futamon a dobogó második fokára állhatott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top