Keresés
Close this search box.
márton anna

Újabb 11 élsportoló részesül Berzeviczy Albert ösztöndíjában

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány újabb 11 élsportolónak adott Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjat. Így 2022-ben az alapítvány összesen 54 fiatal tehetségnek 20 millió forint értékben finanszírozza a tanulmányait.

A BOM Alapítvány immár kilencedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjprogramját, amelyre összesen 92 pályázat érkezett be. A tavalyi évtől kezdve az alapítvány olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várta, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjaskén folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai értékelték, és végül 11 olyan fiatal tehetség számára ítéltek oda támogatást 10 millió forint értékben, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ– vagy Európa-bajnokságon.

Az újdonsült ösztöndíjasokkal együtt az idei évben már összesen 54, a MOB első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjprogram indulása óta pedig már több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta a BOM Alapítvány. Egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramjának köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Keszthelyi-Nagy Rita vagy Ekler Luca

Márton Anna, a tokiói olimpia egyik kiemelkedő magyar versenyzője, aki vívásban a sérülése ellenére negyedik helyen végzett a nők egyéni kard versenyében, immár második alkalommal kapott Berzeviczy Albert ösztöndíjat. „Nagyon örülök, hogy az alapdiplomám megszerzését követően a BOM támogatásával a mesterkurzus elvégzésére is lehetőségem nyílik. Óriási segítség, hogy aktív sportolóként lehetőség van arra, hogy felkészüljünk a civil életre. A BOM Karrierprogramjában is részt veszek, és már alig várom az első személyes mentortalálkozót. Úgy gondolom, hogy ezek a programok olyan magabiztosságot adnak számomra, amik a jelenlegi, aktív sportpályafutásomat is segítik, azt követően pedig bátrabban és felkészülten tudok majd a civil világban is érvényesülni. Nagyon jó érzés, hogy ebben is számíthatunk a BOM támogatására, hiszen minden sportolónak fontos, hogy gondoljon a sport utáni karrierjére.”- jelentette ki Márton Anna.

Az elmúlt évben több ösztöndíjasunk is belépett a sport elit azon szűk klubjába, akik olimpiai és paralimpia pontszerzőnek vagy érmesnek mondhatják magukat, ami számunkra nagy öröm, büszkeség, és visszaigazolása annak, hogy az alapítvány támogatásai jó helyre mentek” – mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

A tavalyi év végén elindított   közösségi média kampányunk, amelyben jelenlegi ösztöndíjas olimpikonjaink, paralimpikonjaink buzdították jelentkezésre a fiatal sportolókat saját történeteikkel, sikerrel járt, hiszen 92 tehetséges és ambiciózus fiatal pályázatáról dönthettünk. Bízunk benne, hogy legújabb ösztöndíjasaink is elérik álmaikat mind a sportban, mind karrierjükben, ehhez mi minden segítséget és támogatást megadunk számukra” – tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM Alapítvány főtitkára

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top