Keresés
Close this search box.
valkuszmate

Valkusz hazai riválissal kezd a főtáblán az Australian Openen

A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcellel játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A 25 éves Purcell jelenleg 40. a világranglistán, s még soha nem jutott túl az első fordulón hazája Grand Slamviadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni tornát.

Valkusz pénteken, a selejtező harmadik, utolsó fordulójában az olasz Andrea Vavassorit verte 6:1, 6:4-re.

Nagyon sokat készültem erre a tornára, hihetetlen alapozás van mögöttem. Sokat köszönhetek a mögöttem álló csapatnak és a barátnőmnek. Álomszerű, nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire tudok jutni. Nagyon jól játszottam az utolsó meccsen, a győzelem pedig főleg a szervámnak volt köszönhető. Ráadásul görcsölt a gyomrom a meccs közben, ezért ápolást is kellett kérnem az első szettben. Büszke vagyok magamra, mert sokat fejlődtem fizikálisan és mentálisan is” – nyilatkozta Valkusz a magyar szövetség Facebook-oldalán.

Az már korábban eldőlt, hogy a főtábla másik két magyarja, a 65. helyen álló Marozsán Fábián a 2014-ben US Opengyőztes horvát Marin Ciliccsel, míg a 69. Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a melbourne-i torna nyitófordulójában.

A nőknél jelen állás szerint egyesben nem lesz magyar főtáblás résztvevő.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Lakatos Péter)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top