fina world championships budapest 2022 day 11 diving men sync 10m platform 102122

Zsombor-Murray: Örülök, hogy visszatérhettem ide, az őseim földjére

Bár a férfi szinkrontoronyugrás döntőjében a több mint negyven pontos előnnyel győzedelmeskedő kínai Lien Csün-csie, Jang Hao páros lopta el a show-t, a hazai nézőket mégis a kanadai duó bronzérme örvendeztette meg igazán a 19. FINA Világbajnokság keddi versenynapján. Nem is csoda, hiszen a dobogó harmadik fokára így egy részben magyar származású versenyző állhatott fel.   

Különleges élménnyel gazdagodott a magyarországi vizes vb-n Rylan Wiens és Nathan Zsombor-Murray, utóbbi révén ugyanis a magyar közönség is ott állt mögöttük a bronzéremig vezető úton. A páros magyar felmenőkkel bíró tagja a második világeseményén szerepel Budapesten, de most először sikerült a dobogóra is felállnia. 

Már 2017-ben is részt vettem a budapesti vizes vb-n. Akkor, 14 évesen én voltam a legfiatalabb versenyző. Édesapám révén vannak magyar rokonaim, ezért nagyon örülök, hogy visszatérhettem ide, az őseim földjére, ahol ráadásul ezúttal érmet is sikerült nyernem” – fogalmazott Nathan Zsombor-Murray

A 19 éves versenyző dédapja és dédanyja még Magyarországon élt, és bár őket nem ismerte, nagyapjától hallott kedves történeteket. Bár eddig parterével csak a világbajnokság küzdelmeire összpontosítottak, szerdán már a városnézésre is jutott idejük.   

Imádok itt lenni. Budapest egy gyönyörű város, messzire nyúló történelemmel. Most, hogy vége a versenynek, kicsit jobban körül nézhetünk Rylannel. Holnap felfedezzük a környéket” – nyilatkozta kedden. 

(Nyitókép: Balogh Dávid / FINA)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top