Keresés
Close this search box.
juri vips

2036-ig bebiztosította a helyét a Bahreini Nagydíj

Hivatalos sajtóközleményben erősítette meg az F1 sajtóirodája, hogy szerződést hosszabbítottak a Bahreini Nemzetközi Versenypálya promotereivel, így a Bahreini Nagydíj egészen 2036-ig bebiztosította helyét a száguldó cirkusz versenynaptárában.

A versenypálya 2004 óta szolgál helyszínéül Forma-1-es futamoknak, a 2020-es szezon során pedig kétszer is rendeztek rajta futamot (a fennálló Covid-helyzet miatt), az idei versenyszezonban pedig itt kerül sor a nyitófutamra.

A promoter elmondása szerint rengeteg erőfeszítést tettek azért, hogy a versenypálya „zöldebb” legyen: az idei futamon például az összes felhasznált energia fenntartható energiaforrásból származik majd, a cél pedig az, hogy 2030-ra nullára redukálják a szén-dioxid-kibocsátást – ezek a tervek összességében csökkentenék a futam karbonlábnyomát és jelentős megtakarítást jelentene az energiaköltségen.

A Formula-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali a bejelentés kapcsán úgy fogalmazott, örül annak, hogy sikerült meghosszabbítani az együttműködést. „2004 óta fantasztikus versenyeknek adott otthont Sakhir és alig várjuk, hogy ismét ott lehessünk a szezonnyitón, ami egyben egy új korszak kezdetét is jelenti majd. Bahrein volt az első Közel-Keleti ország, amely nyitott volt a Forma-1-re.”

(Nyitókép: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top