blank

Az örökzöld farmer: így viseld, ha divatos akarsz lenni!

blank

Sokszor mondják, hogy egy farmerrel nem lehet mellényúlni. Az mindig divatos, örökzöld darab, minden generáció ruhatárában van helye. És ez történetesen igaz is, csak egy valamit hagyunk ki a képletből: a divat változása még a farmert is érinti. Nem tűnik el, csak átalakul. Éppen ezért, nagyon nem mindegy, milyen farmert viselsz.

Szerencsére azért arról nincs szó, hogy mindenkinek egyformán kell felöltöznie, az aktuális trendpaletta is kellőképpen széles ahhoz, hogy mindenki találhasson olyan farmernadrágot, szoknyát, inget, vagy éppen dzsekit, amit be tud illeszteni a ruhatárába. A https://answear.hu kínálatában találkozhatsz is ezekkel, és kedvedre válogathatsz a legjobb farmerek közül!

Férfi farmerek: mi a divatos most?

Ha megnézel egy képet, ami az 1970-es, vagy az 1980-as években készült, láthatod, hogy a farmer akkoriban is meghatározó eleme volt az öltözködésnek. Csakhogy akkoriban teljesen máshogy mutatott egy férfi farmer, mint napjainkban. Jellemzően feszült a férfiak lábán, a dereka pedig magas volt, akár köldökig érő. Ez most elég elképzelhetetlen, ugye?

Kicsit később az egyenes szárú, úgynevezett répafarmer volt divat, aztán az alacsonyabb derekú. Volt lógó ülepű, bő fazon is a menő, és a férfiak is hordtak trapéz szárú farmernadrágot.

És hogy mi a helyzet mostanában? A láb vonalát finoman követő, de nem túlságosan feszülő farmer, közepes derékmagassággal mindenképpen nyerő. Egyre több férfi választja ugyanakkor a nők körében is népszerű, feszes fazonú csőfarmert, illetve divatos a bokáig érő hossz, vagy a bokánál hajtott, direkt rövid farmernadrág is.

Nagyobbak a változások a női farmerek közt

Rád jön még a 15-20 évvel ezelőtti farmernadrágod? Ha igen, akkor gratulálunk, ennek ellenére valószínűleg nem fogod felvenni. Emlékszel még, milyen volt a farmer divat 2000-2005-ben? Igen, akkortájt söpörték a földet a nők a hatalmas, trapézszárú farmerekkel. Minél szélesebb volt a nadrág alja, annál menőbbnek nézett ki.

Ezzel szemben most az a helyzet, hogy a teljesen szűk szár a trendi, szóba sem jöhet egy trapézszárú farmernadrág. Még azok is legfeljebb enyhén bővülő fazont hordanak, akik a szerelmesei maradtak ennek a típusnak. És nem ez volt az egyetlen éles váltás a női farmer történetében, a hölgyek is hordtak répafarmert, aztán ott volt a csípőfarmer (nagyjából a trapézzal egyidőben), amit mára teljesen felváltott a magas derekú szabás.

Voltak díszítetlen farmerek, agyondíszítettek, csillámos, flitteres, hímzett nadrágok. Mostanra kicsit letisztultabb a trend, a magas, vagy normál derekú csőfarmer a divat, vagy díszítés nélkül, vagy esetleg néhány apróbb koptatással, szakadással. De menő a „boyfriend” stílus is, ami direkt bő, túlméretezett hatást kelt: mintha felkaptad volna a pasid nadrágját, és a bokavillantás a hölgyeknél sem maradhat el.

Levi’s, a farmerek királya

A farmerrel együtt van még valami, ami örök: a Levi’s márka, aminek a neve egybeforrt a farmernadrággal. A brand kínálatában ugyanakkor nemcsak nadrágot találhatsz, hanem ingeket, dzsekiket, szoknyákat, shortokat is. Ha még nincs Levi’s farmered, itt az ideje, hogy beszerezz egyet!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top