Keresés
Close this search box.
antoniogiovinazzi

Antonio Giovinazzi a szezon végén elhagyja az Alfa Romeót

Az Alfa Romeo Racing ORLEN versenyzője, Antonio Giovinazzi az év végén elhagyja az istállót. Az olasz versenyző három szezonon keresztül erősítette a csapatot.

Giovinazzi volt az első olasz versenyző 2011 óta, aki teljes szezont teljesített a Forma-1-ben. A rajtrácson 2019-ben, Melbourne-ben tűnt fel és összesen eddig 59 futamon vett részt a svájci istálló színeiben – beleértve azt a két futamot is 2017-ben, amikor a sérült Pascal Wehrlein-t helyettesítette.

Az olasz versenyző eddigi legjobb eredménye a 2019-es Brazil Nagydíjhoz köthető, akkor ötödikként intette le a kockás zászló, illetve a debütáló szezonjában egy ideig vezette is a Szingapúri Nagydíjat.

Elbúcsúzni egy versenyzőtől sosem könnyű, Antonio esetében pedig különsen nehéz” – nyilatkozta az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatfőnöke, Frédéric Vasseur. „Búcsúzáskor örülünk a szép emlékeknek, és tanulunk a rosszakból – tudjuk, hogy ezek kovácsoltak minket egy csapattá. A legjobbakat kívánjuk Antonio számára a 2021-es szezon után, azonban még három verseny áll előttünk amelyeken szép eredményeket érhetünk el és erősen fejezhetjük be az évet.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top