f1 grand prix of abu dhabi

„Az eredményeim magukért beszélnek”

Max Verstappennel közvetlenül az első szezonja után, a 2015-ös Abu Dhabi Nagydíjat követően készítettünk interjút, ami végül a Sportime Magazin 2016/1 számában került publikálásra. A holland versenyző az előző héten megszerezte első világbajnoki címét, így most újra megosztjuk első, vele készített interjúnkat – aminek elkészítése egyébként elég kalandos volt. A tervezett 15 perc helyett csak 3-4 állt rendelkezésre. Verstappen késve érkezett az idegeskedő sajtósa kíséretében, aki próbálta sürgetni a dolgokat. Emlékszem, mennyire meglepett, amikor Max elnézést kért a kellemetlenségekért, szabadkozott. “Nagyon sok dolgom van ma még” – tette hozzá sietve.

Max Verstappené volt minden idők leghatásosabb Forma-1-es belépője. A tinédzser fiú mindössze 17 évesen debütált a Toro Rosso színeiben, és így minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lett.

Az ifjú titánt rengetegen támadták fiatal kora miatt, a legelvetemültebb kritikusai pedig azt is a szemére rótták a hollandnak, hogy édesapja, Jos Verstappen korábban szintén a királykategóriában versenyzett. Mindezek mellett rátett a lapátra az a botrány, amikor szerződtetésének bejelentése utánaz egyik bemutatón összetörte a Toro Rossót.

A fentiek fényében állíthatjuk, igaz az a mondás: ami nem öl meg, az megerősít. Max a 2015-ös szezon legnagyobb meglepetése volt, mi több, azóta már Vettel utódjának is kikiáltották. A következő évek legnagyobb reménysége exkluzív interjút adott a Sportime Magazinnak.

-A kezdetekben sokan támadtak a korod miatt. Hogyan sikerült a negatív dolgokon túllépned, és csak a céljaidra összpontosítani?

-Egyszerűen. Próbáltam csak magamra koncentrálni, tudtam, hogy mit akarok elérni, és ezekhez miket kell megtennem. Tudtam, hogy ténylegesen bizonyítani majd csak a pályán tudok. Továbbá hittem abban, hogy ha higgadt maradok, és csak a feladatomra koncentrálok, akkor abból rossz nem sülhet ki.

-Milyen a kapcsolatod az édesapáddal? Mennyire tudott felkészíteni a támadásokra?

-Nagyon jó a kapcsolatunk. Akad olyan, amikor nem tud eljönni egy-egy futamra, akkor telefonon tartjuk a kapcsolatot, ilyenkor persze tippeket is ad. Tény, hogy rengeteget köszönhetek neki, volt olyan, amikor ő volt a szerelőm, és minden versenyemre elkísért. Ami a támadásokat illeti: nem foglalkoztunk ezekkel akkor sem, csak tettük a dolgunkat.

-Remek éved volt 2015-ben. Nem érzel magadban egyfajta elégedettséget, hogy sikerült úgymond „megmutatnod” a kritikusaidnak?

-Nagyon boldog vagyok, ami ezt az évemet illeti, mind a kvalifikációk, mind a versenyek tekintetében. Fogalmazhatok úgy is, hogy váratlanul sikeres volt számomra a 2015-ös szezon, igaz, mindezek mellett igen nehéz is volt.

-Hogyan látod a jövődet? Mit vársz a következő öt évtől?

-Nem tudom. Abban biztos vagyok, hogy továbbra is kihozom magamból a maximumot annak érdekében, hogy a versenyeken a lehető legjobban szerepeljek.

Végezetül: mit üzennél a korábbi kritikusaidnak?

-Nem üzennék semmit, az eredményeim magukért beszélnek.

(Nyitókép: Red Bull Content Pool / Getty Images)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top