dunaarena

December 23-án gálát rendez a vízilabda-szövetség

December 23-án a Duna Arénában gálamérkőzéseket rendez a tokiói olimpián bronzérmes férfi és női válogatott, valamint az idén sikeresen szerepelt korosztályos nemzeti együttesek számára a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ).

Vári Attila, az MVLSZ elnöke az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, a sűrű hazai és nemzetközi versenynaptár miatt ez volt az egyetlen időpont, amely minden érintettnek megfelelt, és a szövetségi kapitányok is vállalni tudták a szereplést.

Ezzel az eseménnyel szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki szurkolt nekünk az idei esztendőben, a válogatottak ellenfele pedig a japán csapat lesz majd” – fogalmazott az elnök, aki azt is közölte, hogy a férfi és a női Magyar Kupa négyes döntőjét idén egyformán Sopronban bonyolítják majd le.

December 10-11-én a férfiak, a következő hétvégén pedig a nők ugranak medencébe Sopronban, ahol egy gyönyörűszép uszodát építettek fel, amely méltó arra, hogy egy ilyen eseményt befogadjon” – jelentette ki Vári Attila.

A szövetség elnöke szót ejtett arról, hogy a következő esztendő során világbajnokság, Európa-bajnokság és Universiade is lesz, így a hazai felnőtt és korosztályos válogatottakra, valamint az MVLSZ-re sűrű versenyprogram vár. Vári arról is beszélt, hogy miként építették fel a női vízilabdában az utánpótlás-rendszert, illetve, hogy az U20-as korosztályban szereplő játékosok közül többen is fokozatosan beépíthetők lesznek a felnőtt válogatottba.

(Forrás: MTI, nyitókép: facebook.com/dunaarenabudapest)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top