Keresés
Close this search box.
dosadaniel

Dósa Dániel 11. lett Torinóban, a női párbajtőrcsapat hatodik Barcelonában

Az olimpiai kvótáért küzdő Dósa Dániel a 11. helyen végzett a torinói férfi tőr Grand Prix-n, ezzel megőrizte jó pozícióját a párizsi részvétel kiharcolásáért zajló versenyben.

Dósa a francia Joffrey Madert 15-5-re, az amerikai James Bourtist 15-9-re verte, majd a dél-koreai Ha Te Gjutól szoros asszóban 15-13-ra kikapott. Újabb jó teljesítményével továbbra is kvótát érő pozícióban áll, ugyanakkor két legnagyobb riválisa, a spanyol Carlos Llavador és a cseh Alexander Choupenich jobban szerepelt nála. Így – amint azt a hazai szövetség honlapja a tudósításában megjegyzi – nyílt a verseny az európai egyéni kvótákért, az utolsó két kvalifikációs versenyen dől majd el, hogy a háromból melyik két vívó jut el „egyenes ágon” Párizsba.

Még egy magyar főtáblás volt: Korom Erik az első fordulóban kikapott.

A nők szintén az olasz nagyvárosban vívtak. A legjobb 64 közé egy magyar, Pásztor Flóra került, aki a kanadai Eleanor Harvey ellen fontos, 13-12-es győzelmet aratott, utána viszont 15-12-re kikapott a függetlenként versenyző orosz Szvetlana Tripapinától. Jelenleg ő is kvótát érő helyen áll a kvalifikációs rangsorban, ráadásul azok a rivális európaiak, akik harcban vabbak vele a kvótáért, ugyancsak elbúcsúztak ebben a körben.

Férfi és női tőrben nincs esély arra, hogy a magyar válogatott ott legyen Párizsban, egyéniben pedig legfeljebb egy kvótát lehet szerezni.

A női párbajtőrcsapat, melynek a kvalifikációjára – a hunfencing.hu oldal beszámolója szerint – hajszálnyi esély még maradt, Barcelonában szépen szerepelt, a kézsérüléséből még nem teljesen felépült Kun Anna nélkül hatodik lett. A Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású együttes a nyolcaddöntőben 34-30-ra verte a hongkongiakat, a negyeddöntőben 45-33-as vereséget szenvedett a dél-koreaiaktól, majd 45-39-re legyőzte a románokat, végül 45-44-re kikapott a franciáktól.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top