Copyright: PID / Fürthner

17 ezren vettek részt Bécs tavaszi nagytakarítási akciójában

Copyright: PID / Fürthner

Idén is sikeresen zárult a bécsi köztiszaságiak, az MA 48 közösségi takarítási akciója, hiszen a majd 17.000 résztvevő összesen 28.100 kg hulladékot gyűjtött össze. A fiatalabb generációkat is bevonták a kezdeményezésbe, hiszen a 12. alkalommal megrendezett eseményen iskolák is részt vettek.

Az idei nagytakarítási akcióban, a „Wien räumt auf – mach mit” projektben majd 17.000 bécsi vett részt. Két hét alatt 28.100 kg hulladékot gyűjtöttek össze városszerte, a 283 köbméter szemetet a köztisztasági vállalat, az MA 48 vette át.

Számos iskola is részt vett a szemétgyűjtésben. Az akciót a Volksschule Zehdengasse nebulói nyitották meg a floridsdorfi kerületi elöljáróval. „A tiszta város iránti tudatosságot már a legkisebbeknél ki kell alakítani. Amit az ember saját maga takarított ki, arra a jövőben is jobban fog vigyázni” – mondta az ötlet hátteréről Ulli Sima, környezetvédelemért felelős városi tanácsnok. Bécs minden kerületében tartottak különböző takarítási akciókat iskolák, óvodák, egyesületek, lakóközösségek és magánszemélyek részvételével.

Az akció keretében a víz alatt is takarítanak, idén a Neue-Donau medrét szabadította meg 40 buvár az eldobált „kincsektől”. Az esemény egyúttal a 2017. évi buvárszezon megnyitója is volt. A Donauparkban pedig még tavaszi takarítóbulit is tartottak. A silent discoban mindenki vezeték nélküli fejhallgatókkal, láthatósági mellényben és munkáskesztyűben táncolhatott munka közben a szemeteszacskókkal. Két DJ párhuzamosan keverte a zenéket, így mindenki találhatott kedvére való muzsikát.

Az idén 12. alkalommal megrendezett tavaszi nagytakarítás keretében a kezdetek óta eddig mindösszesen 157.000 önkéntes vett részt, akik nagyjából 290 tonna hulladékot gyűjtöttek össze 3.000 köbméter terjedelemben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top