Keresés
Close this search box.

Csaknem egymillió embert mozgatott meg a Kihívás Napja

blank

Május 25-én rendezték meg a Kihívás Napját. A rendezvény immár 25 éve örvend hatalmas népszerűségnek, s idén 122 településen és 125 tagintézményben közel egymillió embert mozgatott meg.

Így sportolt Magyarország a Kihívás Napján
Közel egy millióan sportoltak a Kihívás Napján. Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén a legkisebb falvaktól kezdve, a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt a Kihívás Napján – derült ki az eseményt koordináló Magyar Szabadidősport Szövetséghez beérkezett adatokból. Az is kiderült, hogy 2016-ban melyek lettek hazánk legsportosabb települései és iskolái.

Törzssportolók és új szereplők
A Kihívás Napja Challenge Day néven került be a köztudatba, mely egy nemzetközi kezdeményezésből kiinduló települések között zajló verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehet részt venni. Idén Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyultak a legsportosabb településeknek.

2016-ban is nevezhettek tanintézmények. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

Kiss Gergő Újpesten mutatott trükköket
A fővárosi rendezvények közül kiemelkedett a kategória győztes Újpest központi eseménye, amelyen többek között részt vett a Kihívás Napja főtámogatója, a Coca-Cola Testébresztő program egyik új nagykövete, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is. Ismét aktív volt többek között Székesfehérvár, Debrecen és Szeged is.

2016-ban a rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja. Sokak példaképe, a háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely elvállalta a Testébresztő Nagykövet szerepét és az utóbbi két év legsportosabb budapesti kerületében, az Újpesten megrendezett Kihívás Napi rendezvényen vett részt. Itt nem csak a szabadidősport fontosságáról beszélt, hanem néhány, csak a legnagyobbak által használt vízilabdás trükköt is bemutatott a közönségnek, akiknek ez után lehetőségük volt arra, hogy a trükköket a gyakorlatban is kipróbálják az olimpikonnal.

„Örömmel vállaltam el a Coca-Cola Testébresztő Nagykövet szerepét, hiszen fontos a számomra, hogy ne csak az élsport, hanem a tömegsport is kellő hangsúlyt és támogatást kapjon, így teljes mértékben tudok azonosulni a program céljával. A Kihívás Napja idén is több százezer embert mozgatott meg, és rengeteg embert motivál arra, hogy a mozgás a mindennapi életük része legyen.”– hangsúlyozta Kiss Gergely Testébresztő Nagykövet, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

„A Coca-Cola Testébresztő Programunk segítségével idén is már többszázezer mozgattunk meg, most a Kihívás Napján pedig összesen több mint 71 millió percet sportoltunk. A Coca-Cola Testébresztő program tizenegy éve alatt már 3,3 millióan vettek részt az 570 sportprogram valamelyikén. Megragadunk tehát minden lehetőséget, hogy az aktív és egészséges életmódot népszerűsítsük és fontosságát minél szélesebb körben hangsúlyozzuk. A Kihívás Napja nagyszerű lehetőség arra, hogy minél több emberhez jusson el a mozgás öröme” – hangsúlyozta Tóth Valentin, a főtámogató, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs vezetője.

A budapesti Erzsébet téren mutatkozott be a Szabadidősport Világszervezete (TAFISA) új kezdeményezése, a Take Back Your Streets, Take Back Your Future elnevezésű program, amely a köztereken végezhető mozgásformákra szeretné felhívni a figyelmet.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:
I. kategória: Hernádszentandrás
II. kategória: Nagynyárád
III. kategória: Nyírtura
IV. kategória: Nyíradony
V. kategória: Makó
VI. kategória: Kazincbarcika
VII. kategória: Újpest, Budapest IV. kerület

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:
1. Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Vállaji Tagintézménye (Vállaj)
2. Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskola (Csákberény)
3. Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye (Penészlek)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top