Keresés
Close this search box.

Már minden megvan a Duna-átúszáshoz

blank

Az első budapesti Duna-átúszásra minden készen áll – tájékoztattak a szervezők. Az eseményre szeptember 2-án 10 órától 13 óráig kerül majd sor a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül.

„Történelmi eseményre készülünk, hiszen soha nem volt még Budapesten hivatalos Duna-átúszás. Kétszer is átúsztuk próbaként a Dunát a szervezőkkel, illetve sporttársaimmal, barátaimmal. A vízminőséget pedig még ezen a héten is megvizsgáltattuk. Szerencsére minden rendben van, két nap múlva 400 fő biztonságosan átúszhatja a Dunát. Ráadásul terveink szerint jövőre még többen megtehetik majd ezt.” – mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete.

„A szervezők kérésére harmadik alkalommal ellenőriztük le a víz minőségét. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. akkreditált laborja által végzett vizsgálatok az adott szakaszon “megfelelő” és „jó” eredményt hoztak, ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Duna átúszása fertőzési kockázattal nem jár, tehát a verseny biztonságban teljesíthető!” – mondta Dr. Szentes Tamás, helyettes államtitkár, Országos tisztifőorvos.

A Műegyetem rakparton kialakított műfüves pályákon 10-től 18 óráig tart majd a kispályás focitorna, melyre 30 csapat nevezett. Pályára lép majd a Művész Válogatott, a Média Válogatott és a Footgolf Válogatott is.

11 órától 16:30-ig a street workout 150 amatőr és profi versenyzője mutatja be gyakorlatait a Citadellánál, ahol a 4 és 8 km-es futást is rendezik, 15:35-kor és 16:15-kor, erre a versenyszámra előzetesen 800 fő nevezett. A program 19 órakor ér majd véget a díjátadó ünnepséggel a Műegyetem rakparton.

„Fontos információ az úszók számára, hogy bár a start a Szabadság híd pesti hídfőjénél lesz, az úszás előtti regisztráció a műegyetem rakparton kialakított versenyközpontban történik. Az úszókat kisbuszokkal innen visszük majd át a start helyszínére.” – mondta Kiss Gergely, aki nagyon izgatottan várja a szombati versenynapot.

„A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából azt hiszem történelmi esemény részesei lehetünk, ráadásul a rendezvény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!” – fejezte be a vízilabdázó.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top