Keresés
Close this search box.

Olimpiai bajnok adta át az ajándékokat a beteg gyermekeknek

blank

A szeretet ünnepe, azaz karácsony alkalmából a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. sportszereket adományozott a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekeknek – a meglepetéseket az NSV munkatársai személyesen adtak át kedden délelőtt a kis betegeknek.

Kétségtelen, hosszú napja volt (ha időre nem is, lelkileg mindenképpen) kedden délelőtt a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. (NSV) „karácsonyi” stábjának. Kőbányán, a Maglódi úti iroda előtt délelőtt tíz órakor kezdték bepakolni egy puttonyos kisautóba az összegyűjtött adományokat, sportszereket: mindenféle labdát, kosárlabdás könyvet, kifestőt, saját logós és a partner emblémájával nyomott pólókat, görkorcsolyákat, hulahopp karikákat és, hogy el ne feledjük, egyensúlyozó korongokat, szobabiciklit és taposópadot és vitték, mindezt a Tűzoltó utcai gyermekklinikára karácsonyi ajándékként a daganatos és leukémiás gyerekeknek.

Varró Barbara projektvezető elmondta, hogy a jövőre 10 éves jubilálását ünneplő Nagy Sportágválasztó események országosan évente több mint 100 000-es látogatói, résztvevői számmal büszkélkedhetnek.

Budapesten jövőre négy alkalommal január 28-án a Téli Sportágválasztóval, május 26–27-én Jubileumi XX. Budapesti Nagy Sportágválasztóval, augusztus 5-én a Nyári Sportágválasztóval és szeptember 15–16-án a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztóval rendezvényekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a főváros mellett további 15 vidéki helyszínin is megrendezésre kerülnek a Nagy Sportágválasztó események. A rendezvényeken számos élsportoló, neves sportszemélyiség is megjelenik fontosnak tartva az NSV célkitűzéseit, nevezetesen: minél többeknek kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást. A „rendezvénypaletta” bővült, hiszen a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Kft. és a B-B Ultramaraton Kft. összeolvadásának köszönhetően 2017. január 1-től Nagy Sportágválasztó, BBU Sportrendezvény Szervező Iroda Kft. folytatják a közös munkát. A szervezeti egységhez tartozó futóversenyek szervezése – több helyszínen, több távon és korcsoportban – pedig egy olyan élményt nyújt a futó társadalomnak, amely az országban egyedülálló.

Ez az apropója, hogy a Tűzoltó utcai klinikán kezelt és gyógyuló gyerekeknek néhány sportág jellemző eszközét, kellékét adják ajándékba, gondolva arra is, hogy a gyógytornászok munkáját is megkönnyítsék.

A klinika munkatársa, egyben az adományozás helyi segítője, Mina Katalin jóvoltából szinte percek alatt felkerültek az ajándékok a játszóházba, s ide érkezett dr. Kovács Gábor, a klinika igazgató helyettese is. Formálisan neki adták át az ajándékokat, melyet Kovács doktor kicsit elérzékenyülve fogadott. „Nagy szükségünk van az ilyen jellegű adományokra, s mindig nagy meghatottsággal fogadjuk – nemcsak a gyerekek, én magam is – ezt az óriási feladatot igénylő gyűjtő, szervező munkát, s természetesen, az ajándékokat”.

Pektor Gabriella gyógytestnevelő legjobban a ping-pong ütőknek, a szobakerékpárnak és a taposópadnak, valamint a többféle egyensúlyozó korongnak örült. „Ezek a sporteszközök nagyon fontosak a gyógyuló gyerekek mozgáskoordinációjának és fizikai állapotának javításához” – mondta nagy örömmel.

A „karácsonyi” stáb, dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, az NSV szóvivője, Varró Barbara projektvezető, dr. Szélpál Tamás sportszervező és Nyári Hajnalka sportszervező végtelen türelemmel és sok-sok szeretettel járták végig az osztály kórtermeit, személyesen adva át a betegeknek a tetszésük szerint választott sportszereket. Igazság szerint a gyerekek, még a tinédzser korban lévő lábadozók is kicsit zavarban voltak, amikor dr. Kiss Gergely bemutatkozott s elmondta, néhány sporteszközzel szeretnék gazdagítani a karácsonyukat. Mondanunk sem kell, a focilabdának volt a legnagyobb keletje, de gyorsan fogytak a könyvek is, a pólókból pedig mindenkinek volt megfelelő méretű.

Gergő sorra dedikálta a labdákat, aztán egy mosolygós közös fotó, majd irány a következő kórterem.

Délután két óra körül járt az idő, amikor búcsút vettek a kórháztól. Szívükben a gyerekek s a velük lévő szüleik hálás mosolya, és egy integetés még a kórterem ajtajából…

A lépcsőházban Szonja, a fiatal gyógytornász még odasúgta Barbarának: „Nagyon örültek ám a kis betegeink, hosszabb ideje vagyok velük, minden rezdülésüket ismerem, láttam rajtuk. Boldogok.”

A végszó adott: „boldogok”. A „karácsonyi” stáb sem maradt ajándék nélkül.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top