Fotó: Facebook (Olimpiai Ötpróba)

Szentendrén és Szendrőn is gyűjthetőek hétvégén az Ötpróba-pontok

Fotó: Facebook (Olimpiai Ötpróba)

Hétvégén két helyszínen is gyűjthetőek az értékes Ötpróba-pontok. Az egyik rendezvény helyszíne Szentendre – ahol majd maga a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond is vízre száll – illetve Szendrő városában túrázásra lesz lehetőség.

A víz szerelmesei mellett a túrázókat is kecsegtetik látnivalóval, hiszen április 21-23. között a XII. Vitézlő teljesítmény túra, Szendrő városának és környékének építészeti és természeti látványosságaihoz invitáljuk az ország túrázóit. A rendezvény fővédnöke 2017 évben Révész Máriusz a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

Az Olimpiai Ötpróba célja a szabadidő-sportolók létszámának megnövelése, egy egészségesebb magyar társadalom kialakítása. Sajátos pontrendszer alapján működik; 5 sportágban (úszás, futás, kerékpár, kajak-kenu/evezés, illetve túrázás) közel 60 eseménnyel várja a sportolni vágyókat az ország egész területén.

Az elsődleges célkitűzés az, hogy minél több sporteseményen rajthoz állva, minél több, de legalább öt különböző sportági próba teljesítésével 2020-ra, a tokiói olimpiáig legalább 10.000 résztvevő jusson melegítőhöz, ezáltal bárki átélhesse az olimpiai játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, hogy igyekezettel, akaraterővel és kitartással a legjobbat hozhatja ki magából a sportoló.

Fontos hangsúlyozni, hogy a szabadidő-sportolók bázisát szeretnénk bővíteni, illetve a már meglévő szabadidő-sportolókat ösztönözni arra, hogy más sportágakban is kipróbálják magukat. Jelentős motivációs erőt jelenthet, hogy az összegyűjtött pontokért garantált jutalmak járnak. 15 elért egység után logózott baseball sapkával, 25 után pólóval, 40 után hátizsákkal, 60 pont után pedig – amennyiben legalább öt különböző sportágban gyűjt egységeket – Olimpiai Ötpróba-melegítővel gazdagodik az ötpróbázó. A pontgyűjtés az Olimpiai Ötpróba hivatalos esemény naptárába felvételt nyerő, közel 60 szabadidősport-rendezvényen történik.

Ötpróba-pontokra tehetnek szert azok, akik részt vesznek programsorozatukban feltüntetett versenyeken, és teljesítik az általunk előírt távokat. Ezeket gyűjtögetve garantált nyereményekhez juthatnak:

15 pont után Ötpróba-sapka,
25 pont után Ötpróba-póló,
40 pont után Ötpróba-táska,
60 pont után pedig a legnagyobb garantált nyereményük, az Olimpiai Ötpróba-melegítő jár, mely teljesen hasonló az olimpikonokéhoz.

A hétvégén 2 eseményen gyarapíthatóak a fent említett Ötpróba-pontok:
Szentendrei Szigetkerülés
Időpont: Április 22.
Helyszín: BKV Sportcentrum (1039 Budapest, III. kerület, Királyok útja 255.)
Sportág: kajak-kenu
Táv: 72 km (váltóban is teljesíthető)
Rajthely: BKV Sportcentrum (Budapest, III. kerület, Királyok útja 255.)
I. megállóhely: Leányfalu
II. megállóhely: Dunabogdány
III. megállóhely: Váccal szemközt (Szentendrei szigeten), vagy rossz idő esetén
pedig Tahi híd fölött (Szentendrei szigeten)
Cél: BKV Sportcentrum
Ötpróba pontok: 6 (váltóban 3)
Bővebb információ: www.mkksz.hu

XII. Vitézlő teljesítménytúra
Időpont: Április 21-23.
Helyszín: Szendrő, Apáczai Csere János Általános Iskola (Szendrő, Petőfi tér 1-3.)
Sportág: túrázás
Táv: 10, 15, 25, 35, 50 km
A túra helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén megye, az Edelényi Járás Bódva – völgyi tájegysége, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában fekvő Szendrő város. A rendezvény szervezésében 10 környező település is érintett.
Ötpróba pontok: 1, 2, 3, 4, 6

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top