Keresés
Close this search box.
Copyright: Filmspektakel

Budapest és Bécs a fenntartható jövőért

Copyright: Filmspektakel

Együtt keresi a megoldást a fenntartható városfejlesztés és a nagyvárosok előtt álló szociális problémákra Bécs és Budapest 2019. július 3-4. között a Bécs Napok Budapesten rendezvénysorozat keretében megrendezett „Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért” című kétnapos konferencián.

Miben rejlik egy élhető város titka? Milyen tényezőknek felel meg Bécs, hogy a Mercer tanácsadócég nemzetközi rankingje idén már tizedik alkalommal ítélte a világ legélhetőbb városának? Többek között ilyen kérdésekkel is foglalkozik a július 3-4. között megrendezett „Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért” című konferencia. A téma bécsi és budapesti szakértői a fenntarthatóság minden aspektusát körüljárják majd, legyen szó a közszolgálatatásokba való befektetések megtérüléséről, a klímavédelem legégetőbb problémáiról, vagy a nők foglalkoztatásának kérdéseiről. Az osztrák és magyar főváros adottságaiban és felépítésében is nagyon hasonlít egymásra, így nem csoda, hogy a két város szakértői közösen keresnek megoldást az előttük álló kihívásokra.

A résztvevők rendezvény első napján a fenntartható városfejlesztés legfontosabb aspektusairól értekeznek majd, olyan fontos témákat érintve mint a smart city, a Duna Régió Stratégia, a fenntartható mobilitás, vagy éppen a két város klímastratégiája. A konferencia második napján a nagyvárosok előtt álló szociális kihívások kerülnek az előadások és beszélgetések középpontjába. A két város szakértői itt olyan témákat járnak majd körbe, mint a városrehabilitáció, az integráció és az esélyegyenlőség.

A Bécs Napok Budapesten című rendezvénysorozatot az Eurocomm-PR, Bécs Város Külképviseleti Irodája rendezi a Budapesti Fővárosi Önkormányzat támogatásával 2019. július 2. és 4. között. A rendezvény ünnepélyes megnyitója július 2-án 18 órakor lesz a Városháza parkban. Ezen a bécsi Zene Háza virtuális karmesterének mobil verzióját is kipróbálhatják a látogatók.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top