Keresés
Close this search box.
Copyright: MA 45 / Wiener Wildnis

Strandolási lehetőségek Bécsben

Copyright: MA 45 / Wiener Wildnis

Bécs mindig is az egyik legkedveltebb úti célja volt a magyaroknak, és ez nyáron sincs másként: habár a nagy forróságban a legtöbben még mindig a tengerpartokra mennek inkább, de ilyenkor is érdemes az osztrák fővárosban gondolkodni, hiszen számos természetes strand található itt is – így a Duna mentén is – illetve online előrejelzésekkel is segítik a fürdőzőket, így arról is informálódhatnak, hogy milyen a levegő és a víz hőmérséklete, de a szél irányáról és erősségéről is tájékozódhatnak, ami a vitorlássport szerelmesei számára jelent különösen nagy segítséget.

A víz szerelmesei már belevethetik magukat a nyárba, elérkezett a kánikula és a strandidő. Bécs számos lehetőséget kínál a vízparti kikapcsolódásra is, a Duna bécsi szakaszán sok strand várja a hűsölni vágyókat. A város új szolgáltatásaként a www.gewaesser.wien.at oldalon számos aktuális információ és napi előrejelzés érhető el a víz minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről, a szél erősségéről és irányáról vagy a levegő páratartalmáról. Ez nemcsak a fürdőzni vágyóknak hasznos információ, hanem a többi vízi sport, mint például a vitorlázás hódolóinak is.

Az osztrák fővárosban összesen 17 olyan strandon lehet hűsölni, melyek megfelelnek az EU fürdővizek minőségéről szóló irányelvének, sőt, a legtöbb ennek alapján a „kiváló” osztályba sorolható. Ezek közül kilenc a Neue Donau, hét az Alte Donau mentén található, míg egy a Mühlwasser-nél. A víz minőségét kéthetes periódusokban vizsgálják májustól szeptemberig.

Bécs a négylábú kedvencekre is gondol a nagy hőségben, több kutyás strand is van a városban. A Donauinsel (Duna-sziget) nyilvános Wifi-hálózatán például egy „kutyás gomb” segítségével tájékoztatják a gazdikat a kutyafuttatókról, a viselkedési szabályokról illetve a tiltott zónákról.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top