Keresés
Close this search box.

Vasárnap mozogjunk együtt Európával!

blank

Szeptember 11-én kerül megrendezésre a BudaPart-Kopaszi gáton a Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál, amely a II. Európai Sporthét kiemelt rendezvénye lesz. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitja majd meg az eseményt.

A Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivált minden évben a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) rendezi meg, idén már tizennyolcadszor. A kilátogatók a már hagyományos „mozgásfesztiválossportágakon túl indulhatnak a Családi Hétpróbán, de a sportos vetélkedésben egyéniben is részt lehet venni. A legaktívabbakat jutalmazzák a szervezők, de a fesztivál mindenkinek tartalmas, és egészséges kikapcsolódást kínál.

A vasárnapi rendezvény az Európai Sporthét hazai központi rendezvénye. Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel Európa-szerte a sportot és a testmozgást kívánja népszerűsíteni. Az Európai Sporthét célja, hogy minél többekben tudatosítsa a sportolás jótékony hatását. A kampány szlogenje: Mozdulj Te is Európával!

A mozgásfesztiválon ott lesz a szűrőkamion is. Ez Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának ’mozgó laborja’. A program 67 szakmai szervezet összefogásával alakult, az Európai Uniós irányelvek szerint. Az Európai Nemzeti Egészségvédelmi Program (European National Helathcare Program) által és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) által koordinált szív- és érrendszeri betegségek, megelőzésének és gyógyításának Nemzeti Programjával konszenzusos együttműködésével valósul meg a programsorozat.

Bővebb infók: www.masport.hu és www.europaisporthet.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

blank
Egyéb sporthírek
Bányász Árpád

Újabb jegyek

Újabb jegyek vásárolhatók a jövő pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokságra.

Tovább olvasom »
Scroll to Top