Keresés
Close this search box.
nespresso tropical ice leggero espresso tonic horizontal

Frissítő jegeskávé-receptek a szurkoláshoz

A klasszikus tejes-fagylaltos jegeskávékat mindenki ismeri, az igazi ínyencek azonban az utóbbi években már felfedezték a tonik és kávé kombinációjában rejlő lehetőségeket is. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő espresso tonic (vagy ahogy sokan hívják, E. T.) megihlette a Nespresso kávénagykövetét, Márkosi Balázst is. Az alábbi kávéreceptekkel azt üzeni, engedjük el bátran a fantáziánkat, és kísérletezzünk az elsőre akár szokatlannak tetsző párosításokkal is.

Tropical Ice Leggero espresso tonic

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 40 ml hidegen préselt ananászlé 
  • 120 ml tonik
  • 2 kezeletlen héjú limegerezd
  • 1 szelet szárított ananász

Elkészítés:

  1. Helyezzük a nagyméretű jégkockákat egy nagy, átlátszó pohárba, majd finoman facsarjuk bele a limegerezdek levét. Tegyük a pohárba a gerezdeket is.
  2. Töltsük a jégkockákra először az ananászlevet, majd ezt követően óvatosan öntsük rá a tonikot. Ügyeljünk rá, hogy szépen megmaradjanak a rétegek.
  3. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Díszítsük az italt szárított ananásszal.
nespresso pink ice leggero espresso tonic horizontal

Pink Ice Leggero espresso tonic

Hozzávalók:

  • 1 db Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 100 ml pink tonik
  • 1 kezeletlen héjú limegerezd
  • 1 hámozott licsi
  • ehető virág a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Helyezzünk a jégkockákat egy shakerbe, készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét. Zárjuk le a shaker tetejét, majd alaposan rázzuk össze, amíg már nem halljuk a jégkockák kocogását.
  2. Öntsük egy lehűtött koktélospohárba a hideg pink tonikot, majd facsarjuk bele a lime levét.
  3. A korábban készített kávéhabot rétegezzük óvatosan a tonik tetejére, majd díszítsük koktélpálcára szúrt, hámozott licsivel és ehető virággal az ital tetejét.
nespresso freddo intenso citrus twist horizontal

Freddo Intenso citrus twist

Hozzávalók:

  • 7 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 g)
  • 200 ml Bitter lemon üdítő
  • 1 hosszú uborkaszelet
  • 1 bio citromhéjdarab

Elkészítés:

  1. Egy zöldséghámozóval vágjunk le az uborkából egy vékony szeletet, majd helyezzük egy nagyobb, átlátszó, öblös pohár belső falára.
  2. Tegyük a jégkockákat a pohárba, majd öntsük fel 200 ml Bitter lemon üdítővel.
  3. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso kávét a pohárba.
  4. Díszítsük az italt formára vágott citromhéjjal.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top