Keresés
Close this search box.
csehlaszlo2

Félórás portréfilm a visszavonuló Cseh Lászlóról az M4 Sporton

Pénteken 17.15 órától, közvetlenül a Duna Arénában zajló úszó világkupa döntői előtt Cseh László – Az utolsó hossz címmel az M4 Sport félórás portréfilmmel búcsúzik a visszavonuló legendától.

A filmben Cseh László segítségével elevenítik fel egészen a kezdetektől indulva pályafutásának legfontosabb pillanatait, kezdve a 2002-es, riesai rövidpályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével, egészen az idei, tokiói olimpia 200 méter vegyes döntőjéig.

A 35 éves Cseh többek között arról is beszélt, hogy ma már egyáltalán nem érzi az olimpia arany hiányát, sőt, véleménye szerint ha például 2004-ben Athénban – ami előtt nem sokkal egy szerencsétlen balesetben eltörte a lábfejét – nyert volna, akkor talán már négy évvel később, a számára három ezüstöt hozó pekingi játékokat követően befejezte volna pályafutását.

A filmben választ ad arra, miképpen romlott meg a kapcsolata Turi Györggyel, milyen szerepe volt az edzőváltásban Bernek Péternek, és hogy 2012-ben Londonban, négy évvel később pedig Rióban hogyan tudott a mélypontról visszajönni.

A tokiói játékok után visszavonuló klasszis pénteken abban a medencében köszön el, ahol pályafutása utolsó, 71. érmét szerezte világversenyen. A 2017-es világbajnokságon nyert ezüstjével egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot állított fel: az volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott.

A tervek szerint Cseh László még – versenyen kívül – egy 100 méter vegyes erejéig medencébe ugrik, majd nem sokkal később a Duna Aréna előtt a rajongók is találkozhatnak a világ– és Európa-bajnok úszóval.

(forrás: MTI, nyitókép: facebook.com/csehlaszloswim)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top