kapasboglarka

Kapás Boglárka: “Ha minden jól megy, szeretnék elmenni Párizsig”

Az olimpiai bronzérmes úszónak, Kapás Boglárkának Tokió nem hozta el azt a sikert, amire vágyott, ezért nekivág a következő ötkarikás játékoknak.

Kapás Boglárka elmondta, a Rióban 800 m gyorson szerzett bronzérme után megfordult a fejében, hogy talán a tokiói lesz pályafutása utolsó olimpiája. A japán fővárosban nem sikerült érmet nyernie, emiatt gyökeresen megváltoztak az elképzelései.

Ha éremmel jöttem volna haza, akkor nem biztos, hogy a párizsi olimpiát kitűztem volna célul, így viszont igen. Ha minden jól megy és bírom, akkor Párizsig szeretnék elmenni.” – nyilatkozott a 200 m pillangón világbajnok, hétszeres Európa-bajnok úszó az ELTE fogadásán.

A 28 éves sportoló azt is elárulta, hogy az olimpia után majdnem két hónapos pihenőt tartott, ezalatt próbálta feldolgozni a nyári játékok eseményeit. Két hete belevágott a felkészülésbe, már medencébe ugrik a budapesti világkupán, novemberben pedig csatlakozik az ISL (Nemzetközi Úszóliga) versenysorozatához. Ezen kívül a decemberi rövidpályás világbajnokságon is szeretne részt venni.

Az év hátralévő részében nem támaszt nagy elvárásokat magával szemben, amint fogalmazott, “a rövidpályás szezon sosem volt az én terepem“. Jövőre viszont – a koronavírus járvány okozta halasztások miatt – Európa- és világbajnokságot is rendeznek, amelyeken szintén indulni akar az UTE versenyzője.

A világbajnokságra címvédőként megyek, de az olimpia óta az elsődleges feladatomnak azt tekintem, hogy élvezzem, amit csinálok, és emellett hozzam ki magamból a legtöbbet” – mondta az úszónő a hosszabb távú céljairól.

(Forrás: MTI, nyitókép: facebook.com/kapas.boglarka)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top