Keresés
Close this search box.
novakdjokovic

Hazaküldték Ausztráliából Djokovicot

A BBC értesülései szerint az ausztrál hatóságok megtagadták a belépést az országba Novak Djokovictól, aki a január 17-én kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság miatt ment Melbourne-be.

Az Australian Openen címvédő, világelső szerb teniszező helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, az országba viszont nem léphetett be, a reptéren egy elkülönített szobában várt a döntésre.

Az értesülések szerint a hatóságok problémát találtak Djokovic vízumkérelmében, amelyben nem tudta hitelt érdemlően alátámasztani mentességének okát a koronavírus elleni oltásra vonatkozó szabályok alól, ezért nem engedték be az országba és kitoloncolás vár rá. Ügyvédei várhatóan megtámadják a döntést, azonban arról nincs hivatalos információ, hogy Djokovic a helyszínen marad-e, amíg döntés születik, de a helyi sajtó értesülései szerint csütörtökön el kell hagynia a repülőteret.

A világelső kedden jelentette be, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő (magánélete védelmére hivatkozva) egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek. Scott Morrison miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét. „Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – jelentette ki.

A 20-szoros Grand Slambajnok, spanyol klasszis Rafael Nadal úgy nyilatkozott, hogy megérti az ausztrálok felháborodását, és ha Djokovic nagyon akarná, akkor minden probléma nélkül pályára léphetne. „A világ eleget szenvedett, oltasd be magad” – fogalmazott a korábbi világelső.

(Forrás: m4sport.hu, nyitókép: facebook.com/djokovicofficial)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top