Keresés
Close this search box.
close up photo tennis ball hitting net sport concept

Javított Bondár Anna és Udvardy Panna, Fucsovics Márton négy helyett visszaesett a világranglistán

Bondár Anna és Udvardy Panna révén továbbra is két magyar található a legjobb száz között a női teniszezők világranglistáján.

A hétfőn nyilvánosságra hozott legfrissebb rangsorban Bondár nyolc helyet javítva a 84.,  Udvardy pedig négyet előrelépve a 91. – ez mindkettőjük esetében karriercsúcs.

Mögöttük Gálfi Dalma a 117., Jani Réka a 161. helyen található, míg Babos Tímea kikerült a legjobb 200-ból, jelenleg a 212.

Az élen változatlanul az ausztrál nyílt bajnokság hazai bajnoka, Ashleigh Barty áll a fehérorosz Arina Szabalenka előtt, a harmadik helyre pedig feljött a cseh Barbora Krejcikova. Az AO-n döntős amerikai Danielle Collins a várakozásoknak megfelelően a 30. helyről betört a top 10-be.

Fucsovics négy helyet rontott, Medvegyev megközelítette Djokovicot

Fucsovics Márton négy helyet rontva a 39. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A legjobb magyar játékos már az első fordulóban búcsúzott a vasárnap zárult Australian Openen, ezzel száz pontot vesztett. A hónapok óta harcképtelen Balázs Attila jelenleg a 155., Piros Zsombor pedig két helyet előrelépve a 255.

Az élen továbbra is az Ausztráliába oltatlanul érkezett, majd hosszas jogi huzavona után kitoloncolt szerb Novak Djokovic áll, akit azonban 890 pontra megközelített az orosz Danyiil Medvegyev, aki döntőt játszott Melbourne-ben. Az AO bajnoka, a 21. Grand Slamgyőzelmét arató Rafael Nadal változatlanul az ötödik.  

(Forrás: MTI, nyitókép: freepik.com)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top