kovacszsofia

Kovács Zsófia hetedik lett gerendán a torna vb-n

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a nehézségi értékek alapján a dunaújvárosi sportolóé volt a legkönnyebb gyakorlat, a kivitelezése viszont az ötödik legjobb lett a nyolc fős mezőnyben.

Ezen a szeren harminc év után volt ismét magyar női versenyző vb-fináléban, Ónodi Henrietta 1992-ben Párizsban ezüstérmet nyert.

A magyar szövetség beszámolója szerint a hasfalsérüléssel küzdő háromszoros Európa-bajnok Kovácsnak bizonytalanul sikerült a felugrása, így kimaradt egy hármas kötés a gyakorlatából, illetve a későbbiekben még egy elem nem volt teljes, ezért kiinduló pontszáma jóval alacsonyabb lett (5,100), mint a selejtezőben (5,700).

Éreztem magamon egy kis feszültséget. A gerenda ilyen szer, nagyban meghatározza a mentális állapot, az izgalom, bármi megtörténhet. A hibáimat mindenképpen javítani szeretném, de az is nagy fegyvertény, hogy ezen a szeren bekerültem a döntőbe” – nyilatkozta Kovács.

Hozzátette, a felugrásnál megingott a lába, ezért nem tudta végrehajtani a hármas kötést, de örült annak, hogy végig a szeren maradt, hiszen többen is leestek.

Örültem volna, ha jobban sikerül, ha több pontot kapok, de remélem, ezt a tapasztalatot tudom majd kamatoztatni” – magyarázta.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagyon látszott Kovácson a fináléban, hogy nem volt teljesen egészséges, és hogy ez az első vb-döntője gerendán.

Edzője, Trenka János elárulta, gondolkodtak az óváson, mert egy kéttizedes kötés szerinte megvolt, a bírók viszont nem így látták, a duplaforgást pedig nem kapta meg tanítványa, mert nem volt tiszta. Végül nem óvtak, mert  két tizeden nem múlt volna semmi.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top