Keresés
Close this search box.
parakaratesok

Magyar világbajnoki cím és érem para-karatéban

Kákosy Olívia arany-, Kárpáti Petra pedig ezüstérmet nyert a Dubaiban keddtől vasárnapig tartó, 25. Felnőtt Karate Világbajnokság utolsó napján para-karatéban.

Az olimpián az idén bemutatkozott sportág felnőtt világbajnokságán az épek mellett nyolc kategóriában para-karate versenyszámokat is rendeztek, amelyekben 21 ország versenyzői indultak. Az értelmileg akadályozott nők mezőnyében Kákosy Olívia és Kárpáti Petra is első lett csoportjában, így magyar döntőt láthatott a Hamdan Sportkomplexum közönsége.

A fináléban bemutatott gyakorlatára Kákosy Olívia 41.56 pontot kapott, Kárpáti Petra pedig 39.48-at, így kettejük közül az UTE versenyzője lett az aranyérmes. Kákosy Olívia a tavaszi Európa-bajnoki elsősége után szerzett világbajnoki címet  Dubaiban.

A férfiaknál szintén az értelmileg akadályozottak között Csatári János az ötödik helyen végzett.

Az épek mezőnyében Taddissi Martial érte el a legjobb helyezést, aki ötödik lett a 67 kg-os súlycsoportban. Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor (75 kg) és a nőknél Pap Dorottya (+68 kg) hetedik lett.

A világbajnokság ideje alatt a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Sportügynökség képviselői – Dr. Mészáros János MKSZelnök vezetésével – tárgyalást folytattak a Karate Világszövetség (WKF) elnökével, Antonio Espinosszal, akinek beszámoltak a két év múlva sorra kerülő budapesti világbajnokság előkészületeiről.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top