Keresés
Close this search box.
kepunk illusztracio

Magyarország rendezi idén a teke BL Final Fourt!

A sportág történetében először adhat otthont Magyarország teke Bajnokok Ligája négyes döntőnek. A teke magyar sikersportágnak számít, hiszen világbajnokok sorát tudják felvonultatni a magyarok egyéniben és csapatban is.

2022-ben Győr és Pápa lesz a csapatkupák egyik legrangosabb sorozata négyes döntőjének helyszíne. A Magyar Tekeszövetség információi szerint Győrben a nők, Pápán pedig a férfiak gurítanak április 2-án és 3-án. Az első nap az elődöntőket, a másodikon pedig a helyosztókat, azaz a bronzmeccseket és a döntőket rendezik meg.

A Final Four mezőnye február 20-án alakul ki. Bátor Gábor szerint az, hogy Magyarország házigazda lehet, komoly sportdiplomáciai sikernek számít.

„Az elmúlt évtizedekben Magyarország rendezett már világbajnokságot, többször is, de a BL négyes döntő mezőnyét most először láthatja vendégül. Hazánk kifejezetten jó nemzetközi sporteseményeket rendez, bízom benne, hogy a teke BL is illeszkedik majd ebbe sorba. Mindenesetre a rendező városok hozzáállása bizakodásra ad okot.” – mondta a Magyar Tekeszövetség főtitkára

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top