vizesvb

Már az első napokban rajtkőhöz állnak a kedvenc úszóink

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is versenyzik a 19. FINA Világbajnokság második napján. Több mint 2000 vizes sportoló érkezik Magyarországra, hogy részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén.

Három nap múlva indul a 19. FINA Világbajnokság, ahol az induló nemzetek versenyzői összesen öt sportágban mérhetik össze erejüket. A versenysorozat június 17-én, a 0. napon műúszással, korábbi nevén szinkronúszással indul, majd július 3-án vízilabdával és műugrással zárul. Az események több városban zajlanak, Budapest, Debrecen, Sopron, Szeged, és a Lupa-tó is helyszínként szolgál majd.

Az úszás első versenyszámai június 18-án indulnak a 19. FINA Világbajnokságon, Budapesten. Ezen a napon a kedvenc hazai úszóink is rajtkőhöz állnak, hogy nemzeti színekben mutathassák meg tudásukat. Reggel 9 órakor Magyarország egyik büszkesége, Hosszú Katinka töri meg a feszített víztükröt, aki női vegyessel kezdi a világbajnokságot. Vele együtt indul Sebestyén Dalma. Rajtuk kívül olyan klasszisok állnak majd a rajtkőre szombaton, mint Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Késely Ajna és Fábián Fanni.

Vízilabda-válogatottunk is felkészült a megmérettetésekre, sőt, a múlt hét csütörtöki sajtónyilvános edzésen már a húszfős vb-keret merült a medencébe. A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmeit láthatják a rajongók, délutánonként két-két mérkőzést tartanak.

A nyíltvízi úszást ezúttal nem Balatonfüredre, hanem a Lupa-tóra tervezték a szervezők. A sportág minden alkalommal különleges izgalmakat kínál, elvégre itt senki sem mehet biztosra. Mindennapossá vált, hogy a többórás tusakodások végén tizedmásodpercek választják el egymástól a versenyzőket, és a célfotó dönt az érmesek sorrendjéről a 25 000 méter után.

A jegyek értékesítése több ütemben zajlik, így mindenkinek esélye lehet, hogy a kedvenc sportolóját, vagy csapatát a helyszínen buzdítsa péntektől, négy város, hét helyszínén. A vizes vb honlapján már elérhető a versenyek menetrendje.

Érdemes lesz figyelni a közlekedésre is, hiszen Budapesten már keddtől számítani kell több fennakadásra és forgalmi változásra. Péntektől pedig teljes forgalomkorlátozás lesz a főváros több pontján a vizes világbajnokság miatt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top