nagykonrad

Nagy Konrád célja az olimpiai szereplést érő időeredmény

Elsősorban az olimpiai szereplést érő időeredmény elérése a célja Nagy Konrád gyorskorcsolyázónak, aki már a helyszínen, Heerenveenben készül a péntektől vasárnapig sorra kerülő Európa-bajnokságra.

A 29 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradó című műsorában szerdán azt mondta, a világkupák után jó formában van, az alapelvárás saját maga és a szövetség részéről pedig az, hogy kijusson a február 4-én kezdődő pekingi téli játékokra.

Erős a mezőny, de bízom az ötkarikás szereplésben, ehhez olyan időt kell futni, ami az olimpiai ranglista szempontjából értékelhető. Más elvárás nincs, és az is fontos, hogy élvezzem a jégen töltött időt” – nyilatkozta Nagy, aki arról is beszélt, hogy karanténba ugyan nem kellett vonulniuk Hollandiában, de naponta tesztelik a versenyzőket, és csak a szálloda, valamint a jégcsarnok között mozoghatnak.

A 2014-es szocsi és a 2018-as phjongcshangi olimpián is szerepelt gyorskorcsolyázó elmondta, 1000 méteren egyelőre tartalék, csütörtökön dől el, hogy rajthoz tud-e állni ezen a távon is, az viszont biztos, hogy a vasárnapi 1500 méteren ott lesz a mezőnyben.

(Forrás és nyitókép: MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top