swim clinic

Olimpiai bajnokok tartottak edzést a következő magyar aranygenerációnak

A Darnyi Tamás Úszóiskola szerencsés ifjú sportolói nem mindennapi élménnyel gazdagodtak, hiszen a mai edzésüket két korábbi olimpiai bajnok úszó, Ranomi Kromowidjojo és Anthony Ervin vezényelte le a FINA Nagykövet program jóvoltából. 

A gyerekek az edzés előtt szó szerint megrohamozták a legendákat, akik elképesztő türelemmel és kedvességgel foglalkoztak a fiatal úszókkal. Mielőtt vízbe csobbantak a tanítványok, jó néhány tippel ellátták őket, amelyeket nemcsak a medencében, de az élet minden területén alkalmazhatnak. 

A növendékeim alig várták ezt a napot, mindenki apró ajándékokkal, rajzokkal és hasonló kedvességekkel készült a bajnokok számára” – mondta Darnyi Tamás, aki büszkén nézte a gyerekeket, amint magukba szívták a két bajnok szavait. 

Először a háromszoros olimpiai bajnok, Anthony Ervin úszóleckéje következett, a fiatalok pedig óriási lelkesedéssel kezdtek bele minden feladatba, hogy lenyűgözzék az amerikai sportolót

Magyarországnak elképesztően gazdag a történelme az úszósportban, és ez kiválóan látszik már a fiatalokon is, hiszen remek alapokat kapnak, ezáltal nagyon hamar eljuthatnak a legmagasabb szintre. Döbbenetes volt látni, hogy a 7-8 évesek már milyen technikával úsznak. Mindezt úgy, hogy közben élvezik azt, amit csinálnak” – mondta Ervin

A szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Ranomi Kromowidjojo is egyedülálló szakmai praktikákkal és technikai finomságokkal szolgált az úszóiskola tagjainak. 

Nemrég vonultam vissza, így még elég új nekem ez a szerep, de szeretnék mindent visszaadni, amit az úszástól kaptam. Imádtam megtapasztalni, milyen lelkesek a gyerekek miattunk. Óriási megtiszteltetés és nagy felelősség a FINA nagykövetének lenni, igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Úgy gondolom, egy ilyen edzés annyiban tud pluszt adni a fiatal úszóknak, hogy a mi példánkon keresztül megérthetik, milyen apróságokra kell odafigyelni egy egész karrieren át. Gondolok itt a mentális kitartásra, a motivációra és arra, hogy élvezzék az úszást, mert anélkül nincs értelme az egésznek” – fogalmazott. 

Anthony Ervin kiemelte, számára is nagyon fontos volt, amikor valamiféle pluszt vagy tanácsot kapott egy-egy korábbi sportoló legendától. „Szeretném úgy gondolni, hogy jó példakép lehetek a gyerekek számára. A FINA Nagykövet programja egy remek kezdeményezés, hogy a világ minden táján edzéseket tartsunk a következő generációnak. Az egészben az a legjobb, hogy nem csak adunk, hanem rengeteget kapunk is az ilyen edzéseken. Mi sem lennénk ennyire motiváltak a gyerekek felé, ha nem áradna belőlük a nyitottság és a lelkesedés. Egy perc alatt átragadt rám is a fiatalok lendülete. Nagyon élvezem, hogy itt lehetek Budapesten.” 

Az edzés végén Ranomi Kromowidjojo és Anthony Ervin minden gyerek számára kiosztott egy exkluzív FINA Világbajnokság ajándékcsomagot. A Darnyi Tamás Úszóiskola növendékei hosszú percekig ölelgették a két kiválóságot, akik szívesen álltak be a közös fotókra, és adtak mindenkinek aláírást is. 

(Nyitókép: Derencsényi István, MÚSZ)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top