f1 grand prix of australia

Az Ausztrál Nagydíj 2035-ig marad a versenynaptárban

Szerdán hivatalosan bejelentették, hogy az Ausztrál Nagydíj 2035-ig biztosan Melbourne-ben marad, ráadásul az új, 10 éves szerződéshosszabbítás értelmében 2023-tól a Formula-2 és Formula-3 futamai is színesíteni fogják a versenyhétvégéket.

Melbourne 1996 óta ad otthon az Ausztrál Nagydíjnak. Az idei futamra összesen 419,000 szurkoló látogatott ki, ezzel pedig sporttörténelmet írt az esemény, ugyanis ez volt a leglátogatottabb esemény az ausztrál sporttörténelemben.

Az elmúlt két évben a promóter jelentős beruházásokat hajtott végre a pálya korszerűsítése érdekében, és továbbiak is tervben vannak, amelyek a paddockot és a boxutcát is magába foglalják – utóbbiak elsősorban a csapatokat érintik, viszont elengedhetetlenek a versenyek zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Ez egy szenzációs bejelentés Melbourne és Victoria tartomány számára egyaránt” – nyilatkozta Andrew Westacott, az Australian Grand Prix Corporation ügyvezető igazgatója. „Ez tovább építi a gazdag motorsport történelmünket, továbbá aspirálja az ausztrál autóversenyző-csillagok új generációját. Büszkék vagyunk a Formula-1-el ápolt szoros kapcsolatunkra, és együtt fogjuk fejleszteni a sportot nem csak Ausztráliában, hanem a tágabb ázsiai csendes-óceáni térségben egyaránt.”

(Nyitókép: Red Bull Content Pool)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top