Keresés
Close this search box.
gettyimages 1240818395 hanga 2

Sérüléssel kezdődik Hanga Ádám számára az új idény

Szeptember 28-án kezdődik Hanga Ádám és csapata számára a spanyol kosárlabda bajnokság, a magyar játékos a Real Madrid színeiben küzd a bajnoki címért, azonban a Girona elleni első összecsapás sérülés miatt egyelőre kétséges a magyar klasszis számára. Hanga még mindig szenved az Eb-n összeszedett sérülésétől, ám amikor felépül, akkor új edzővel és csapattársakkal vághat bele az új idénybe, hétvégente pedig lányai is szurkolnak majd neki a lelátóról.

Ijesztő sérülést szerzett Hanga Ádám az Európa-bajnokságon, ahonnan így idő előtt távoznia kellett. „Két kisebb szakadás képződött a combhajlítómban, utólag már tudjuk, hogy az első az első mérkőzésen, a következő pedig a harmadikon” – mondta Hanga Ádám az ARENA4-nek nyilatkozva. A magyar klasszis és csapata, a Real Madrid összes bajnoki mérkőzését a Network4 streaming szolgáltatásán, az ARENA4+-on láthatják élőben a nézők.  

„A második meccset is a sérülés miatt kellett kihagynom, badarság, hogy pihentettek volna, azért készültem másfél hónapig a tornára, hogy a pályán legyek. Az orvosi stábnak sikerült összedrótoznia a harmadik meccsre a franciák ellen, az utolsó percben éreztem, hogy baj van, megint elszakadt valami, szörnyű volt a maradék időt a padról nézni” – magyarázta Hanga Ádám. Madridba visszatérve felállították a diagnózist és tíz nap után a játékos az edzéseket is elkezdhette. „Pár napja tértem vissza, először csak óvatosan, majd teljes erőbedobással. Azért is izgalmas volt számomra ez a néhány edzés, mert az új csapattal most álltunk össze először. Egy kicsit még a sötétben tapogatózik mindenki, de hamarosan kiderül, hogy mennyire leszünk ütőképesek” – mondta a királyi gárda játékosa. Sajnos hamar kiderült, hogy a sérülés makacs, a szuperkupán újra jelentkezett, így valószínű, hogy a Realnak az első meccsén még nélkülöznie kell magyar sztárját.

Hanga Ádám minden idők egyik legsikeresebb magyar kosarasaként először a Barcelonával nyerte meg a spanyol bajnokságot, majd idén a Real Madriddal is. A Realnál sok a változás, tíz év után távozott Pablo Laso vezetőedző, aki Chus Mateónak adta át a stafétát. „Érkezett négy új játékos is, akik az előző együtteseikben nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ám ez sem biztos garancia arra, hogy csapatként jól teljesítünk majd. Az biztos, hogy hosszú idény lesz és a döntőbe jutás mindig elvárás” – magyarázta Hanga Ádám az ARENA4-nek.

A kiváló kosaras a két bajnoki diadal után is éhes a sikerre. „Függőség ez, az ember folyamatosan űzi az újabb sikereket, át akarja élni a győzelmet. Miután megnyertük az ACB Ligát, az első reggel hihetetlenül boldogan ébredtem. Másnap már arra gondoltam, hogy bajnokok lettünk, igen, ám ezt a címet meg is kell védeni” – mondta Hanga.

A szezon valóban hosszú, egy idényben Hangáék 90 meccset is lejátszanak, gyakran négy mérkőzés jut egyetlen hétre. Nem csoda, hogy a sportoló két kislánya nem mindig bírja követni az eseményeket. „Gyakran még a saját barátaim sem értik, hogy most épp a bajnokságban, a kupában vagy az Euroligában játszunk, a lányok számára pedig ez végképp nehéz lehet. Hétköznap későn kezdődnek a meccsek, nem lenne túl gyerekbarát elhozni őket, de a hétvégi mérkőzéseken általában ott vannak és élvezik a közeget. Szerintem értik és értékelik, amit az apukájuk a pályán művel” – mondta nevetve Hanga Ádám, aki szerdán a Girona ellen lép pályára.

(Nyitókép: Getty Images)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top