Keresés
Close this search box.
balatonatuszas

Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra

Már lehet nevezni a július 22-i, 41. Lidl Balaton-átúszásra.

A szervezők szerdán közleményben jelezték, hogy „az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményén” a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket.

Kiemelik, hogy mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, helyszíni nevezésre nem volt lehetőség, így „ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel„.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg” – jelezték.

Tavaly a Magyar Sportújságírók SzövetségeAz év szabadidős sporteseményének” választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402 fő teljesítette.

A balatoni megmérettetés előtt négy héttel, június 24-én a Kopaszi-gátnál rendezik meg idén először a budapesti Öbölátúszást, amelynek négy távjára (500 m, 1500 m, 3000 m, 4500 m) szintén lehet már nevezni.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Balaton-átúszás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top