open water tournament (1024x684)

Folytatódik a nyíltvízi úszóbajnokság – idén a Körösre és Gyékényesre látogat az Open Water Tournament

Páratlan helyszíneken, profi és biztonságos körülmények között mérettethetik meg magukat a nyíltvízi úszás rajongói idén nyáron az Open Water Tournament (OWT) úszóversenysorozat két futamán. A versenyzők júliusban és augusztusban a békési Körösben és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára tudásukat, a rajtnál pedig ezúttal is a Verrasztó testvérek látják el hasznos tanácsokkal az indulókat.

Idén is megrendezik a hazai úszóközösség egyik legkülönlegesebb versenyét: az OWT ezúttal két, páratlan adottságú helyszínen várja a profi és amatőr úszókat. Július 16-án a békési Körös várja az indulókat, akik Szanazug és Békés Dánfok között 10 km-en, a Dobozi híd és Békés Dánfok között pedig 4 km-en próbálhatják ki magukat. A pálya egyediségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy mesterségesen kialakított, nyílegyenes csatornáról van szó, amelyet még a 18-19. századi folyószabályozások idején építettek ki. A víz sodrása 0,5 – 1 km/h, hőmérséklete várhatóan 25-26°C lesz, hangulata pedig a Tüskevár című regényt és filmet idézi.

Az OWT augusztus 21-én Gyékényesre, a Kotró bányatóhoz látogat. A határmenti település turisztikai látványossága 15 méteres mélységével a búvárok kedvelt úticélja. Az úszók a szédítő mélység és a kristálytiszta víz miatt a búvárok által elsüllyesztett roncsokat és vízi élőlényeket, halakat is láthatnak tempózás közben. A 3 kilométeres pálya további különlegessége, hogy a közepén egy sziget található, ezt az amatőrök egyszer, a profik pedig háromszor kerülik meg.

„Tavaly hatalmas sikerrel zártuk az OWT versenyfolyamát, több százan tették próbára magukat a különböző helyszíneken. Egyre nagyobb azoknak a tábora, akiknek a mozgás szeretete mellett az is fontos, hogy közösségben sportoljanak, erre pedig remek alkalmat biztosítanak a jó hangulatú versenyek, sőt, már a felkészülés is – az úszóközösség tagjai közös edzéseken mozgathatják meg az izmaikat” – mondta el Mezős Balázs, az OWT alapítója

A Verrasztó testvérek a kezdetek óta támogatják az OWT versenyeket, idén is kilátogatnak a futamokra, hogy a rajtnál tanácsokkal lássák el az indulókat!

Az OWT a Budapest Urban Games-t és a belvárosi Duna-átúszást szervező csapat nevéhez fűződik. Célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. Az indulók egyesével rajtolnak, ezáltal elkerülhető a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást, hiszen a lényeg az úszás. Az OWT versenyzőinek nem lesz más dolga, mint elmerülni a vízben és élvezni az egyedi természeti környezetet.

Regisztrálni az openwatertournament.hu oldalon lehet. középtávon €30, hosszútávon €40 ellenében. Az OWT versenyekre edzéseket is biztosítanak a szervezők a Dagály fürdőben, a Tüske és Hegyvidéki uszodában. Részletek a Beúszás úszóközösség facebook oldalán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top