Keresés
Close this search box.
Fotó: Somay Márk

A jótékonysági futáson 6,8 millió eurót gyűjtöttek

Fotó: Somay Márk

Elképesztő számok: 58 ország, 86.240 futó, 1.431.183 kilométer és egy közös, nemes ügy. A Budapesten is megrendezett Wings for Life App Run jótékonysági futónapon a gerincsérültekért futottak világszerte. A globális megmozduláson összesen 6,8 millió eurót (2,1 milliárd forintot) gyűjtöttek össze a résztvevők, melyet a Wings for Life teljes egészében a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és a lehetséges gyógymódok kutatására használ majd fel.

Több ezer futó fogott össze gerincsérült társaikért vasárnap a Wings for Life megmozduláson. Az 58 ország több mint 100 helyszínén megrendezett jótékonysági futáson összesen 86.240 futó vett részt. Legtöbben Bécsben csatlakoztak, ahol 11.612 résztvevő húzott futócipőt a nemes ügy érdekében.

Ami a nemek közti megoszlást illeti, 38.973 és 47.093 férfi futott vasárnap, néhányan egészen hihetetlen teljesítményt nyújtva: a leggyorsabb női versenyző a lengyel Dominika Stelmach volt, aki összesen 68,21 kilométert futott Santiagóban, míg a férfiak közül a svéd Aron Anderson elképesztő, 92,14 kilométeres távot futott a dubai 34 fokos hőségben, mielőtt a virtuális célvonalként működő Követő autó utol nem érte. A futók összesen 1.431.183 kilométert tettek meg, ez a Hold átlagos távolságának a 3,7-szerese.

A Wings for Life a világ minden tájáról vonzotta az embereket, Melbourne-ben például éjszaka, fejlámpával futottak a résztvevők, míg Moszkvában a 9 fokos időjárással kellett megküzdeniük. A legfiatalabb futó 16 éves volt, a legidősebb pedig 84 éves.

Világszerte 836 kerekesszékes résztvevő csatlakozott a megmozduláshoz, a budapesti mezőnyben ott volt wheelchairguy és a Suhanj Alapítvány tagjai is, de szintén a tömeggel futott wakeboard világbajnokunk, Szóláth Szebasztián is. A hazai rekord több mint 20 kilométer volt, ezt lehet jövőre megdönteni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top