Keresés
Close this search box.

A magyar Forrest Gump

blank

Arról lehet megismerni, hogy a nagy futóversenyeken bevásárlókocsit tol maga előtt. Arról lehet megismerni, hogy lelkes, és jó értelemben véve őrült. De hát a futáshoz kell egy kis őrület. Iváncsics Zsolt hátrányos helyzetű, beteg gyerekeket ültet rendszeresen a bevásárlókocsiba, ezzel hívja fel a figyelmet azokra a nehéz sorsú srácokra.

Vezető beosztásban dolgozik, és most már több évtizede szerelmes a futásba. Iváncsics Zsolt sportolása azonban nem öncélú. „Úgy érzem, hogy azáltal én is több leszek, ha egy-egy nagyversenyen a bevásárlókocsimban eltolok egy bajban lévő kisgyereket” – meséli a magyar Forrest Gump. Igen, így hívják. Saját honlapjának a domainje is így lett bejegyezve.

„Osszuk meg, ami szép, és osszuk meg, ami jó! Nem szabad csak a saját életünket élni! Egyre több futó és klub segített a gyűjtéseimben, így szinte állandó segítője lettem a Kossuth és az Alföldi utcai otthonoknak. Közben hírt kaptam, hogy szeretet megyémben van egy nagyon szegény település, Nikla. Természetesen felvettem a kapcsolatot a faluval. Már szinte én is kis közösség tagja vagyok. Többször sikerült már segítenem a rászorulóknak. Karácsony környékén például tartós élelmiszert osztottunk a ’szegény soron’! Felemelő és borzasztó érzés volt egyszerre!” – olvashatók Zsolt szavai a honlapján.

Közben egyre több versenyszervező is segíti a tevékenységét. „Ott van például a BSI, amely, ha valamelyik nagyversenyre hozok pár srácot, az ő nevezésüket ingyen regisztrálja. És ez nagy segítség, mert így több tucat nehéz sorsú gyerekkel sikerült megszerettetni a futást és a sportolás örömeit” – mondta lapunknak a bevásárlókocsis futó.

Az önzetlensége, azt hiszem, példaértékű, így, hölgyeim és uraim, ha egy futóverseny alkalmával láttok egy olyan indulót, aki egy bevásárlókocsit tol maga előtt, tudjatok róla, hogy miért teszi, és higgyétek el, neki is jólesik a biztatás, a kocsiban ülő(k)nek meg különösen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top