Fozó: Vanik Zoltán

Címvédések a cyclocross országos bajnokságon

Fozó: Vanik Zoltán

Az elitek mezőnyében a tavalyi bajnokok címvédésével zárult a 2017-es cyclocross országos bajnokság: Benkó Barbara és Búr Zsolt is megvédte magyar bajnoki elsőségét a budapesti, egykori Nagyvásártelepen, és annak környékén rendezett ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokságon, január 8-án. Az U23-asok között a szintén tavalyi győztes Dina Márton lett az első.

A szervező CoffeeRide SE cyclocross-versenyén több kategóriában, közel 170-en álltak rajthoz, hogy eldöntsék, ki lesz a 2016-17-es szezon magyar bajnoka.

„A több mint kétszáz előnevező közül az extrém hideg miatt többen nem jöttek el, de így is jó hangulatú, remek versenyt rendeztünk, mintegy 170 indulóval. A több mint két kilométeres, kijelölt pályán a felnőtt és U23-as férfiak egy órát, a felnőtt nők 40 percet tekertek” – emelte ki Rokob Jakab főszervező.

Eredmények, ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokság:
Felnőtt férfiak: 1. Búr Zsolt (Vialand Racing Team), 2. Pelikán János (Mesterbike-ILB Factory), 3. Buruczki Szilárd (Cube Csömör).
Felnőtt nők: 1. Benkó Barbara (Focus XC Team), 2. Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi-Agria KTK), 3. Szekeres Viktória (KTM Teszt Team).
U23-as férfiak: 1. Dina Márton (Trek SE), 2. Dina Dániel (Cube Csömör), 3. Borsos Benedek (Speed-Way Team).

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top