Fotó: Facebook (Schöff Gergely / CrossLiget)

Dina Márton nyerte a városligeti cyclocross-nyitányt

Fotó: Facebook (Schöff Gergely / CrossLiget)

A Városligetben több mint 300 nevezővel indult a 2017-18-as cyclocross-szezon. A Magyar Kupasorozat első állomásán, a harmadik alkalommal rendezett CrossLigeten a férfiaknál Dina Márton, a nőknél Vas Kata Blanka volt a leggyorsabb.

„Az előzetes elvárásainknak megfelelően, a különböző kategóriákba több mint háromszázan neveztek. Enyhe őszi, jellemzően felhős időben rendeztük a versenyt, s mivel régen esett csapadék, igen száraz, poros volt a pálya. Annak nagyon örülünk, hogy minden eddiginél több nézője volt a viadalnak” – tájékoztatott Rokob Jakab (Coffeeride SE) szervező.

A férfiak elit-versenyében Dina Márton (Nella Trek Team) győzött, második Peák Barnabás (Mesterbike 575 Team), harmadik Buruczki Szilárd (Cube Csömör) lett. Dina és Peák az utolsó körig együtt haladt, az utolsó körben azonban utóbbi hibázott a szimpla akadályon, ahol előnyt akart szerezni, de bukott; Buruczki egyedül jött mögöttük.

A női összetettet a juniorkorú Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST) nyerte, mögötte Buzsáki Virág (PCCC) és a szintén junior Szekeres Viktória (KTM Teszt Team Gödöllő) lett a sorrend.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top