Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Szalontay Sandor)

Így reagált a szövetség Szalontay bejelentésére

Fotó: Facebook (Szalontay Sandor)

A Magyar Kerékpáros Szövetség is megszólalt a kiváló magyar sportoló, Szalontay Sándor ügyében: habár az egyesület sajnálja, hogy a kerékpáros szünetelteti pályafutását, azonban közleményükben úgy fogalmaztak, hogy anyagi forrásaik nem teszik lehetővé, hogy egyetlen versenyzőnek tízmillió forintos nagyságrendű támogatást biztosítsanak.

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint „a sportág jelentős forráshiánnyal és infrastrukturális nehézségekkel küzd”. A szervezet – lehetőségeihez mérten – mindenki számára igyekszik biztosítani a megfelelő szintű anyagi támogatást, úgy a felkészülést, mint a versenyeztetést illetően. Állításuk alapján „Szalontay Sándor az elmúlt években – klubcsapata és a szövetség erőfeszítéseinek köszönhetően – a legmagasabb mértékben támogatott versenyző volt”.

A közleményben kiemelték: a magyar szövetség idén 180 millió forintból gazdálkodott, ebből 130-140 versenyt szerveztek meg, továbbá a tíz szakág ezer igazolt felnőtt és utánpótláskorú sportolóját támogatták, az őket segítő szakemberekkel együtt. Hozzátették: „forrásaik nem teszik lehetővé egyetlen versenyző tízmilliós nagyságrendű támogatását”, ami elmondásuk szerint egyébként sem a szövetség kizárólagos feladata.

Szalontay a magyar kerékpározók közül elsőként törte át a tíz másodperces álomhatárt 200 méteren, amelyen 9.841 mp-cel országos csúcstartó. A versenyző múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi feltételek mellett nem látja értelmét profi karrierje folytatásának, ezért egyelőre szünetelteti pályafutását, és közben árulja a több mint egymillió forintot érő versenykerékpárját.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top