Keresés
Close this search box.

Litván szakaszsiker a pénteki versenynapon

blank

A litván Gediminas Kaupas diadalmaskodott a pénteki Tour de Hongrie kerékpáros körverseny harmadik szakaszán. Az összetettben továbbra is az észt bajnok Mikhel Raim áll az élen.

A Cegléd és Karcag közötti 186 kilométeres távon a nagy hőséggel is meg kellett küzdenie a 95 tagú mezőnynek, amelyből többen nagyon aktívak voltak az etapon. Több szökési kísérlet után KaupasPopovics Gergellyel és a német Lepperttel – tudott komoly előnyt kiharcolni.

A litván versenyző társai egy idő után leszakadtak, a horvát Bruno Maltar azonban előbb még utolérte az élen haladókat, és Kaupasszal közösen egyre távolodott a főmezőnytől. A boly a szakasz hajrája felé kezdett nagy tempóba, és végül néhány méteren múlt csak, hogy nem sikerült befogniuk a litvánhorvát duót, amelyből Kaupas hajrázott jobban és nyert, míg Maltar éppen beért a célba a mezőny előtt.

Összetettben az ötödik helyen célba érő Raim megőrizte első helyét, a legjobb magyar továbbra is Rózsa Balázs, aki a 15. helyen áll, míg Lovassy Krisztián a 33.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top