Keresés
Close this search box.

Meghalt a versenyen elgázolt bringás

blank

Kórházba szállítás után meghalt Antoine Demoitié belga kerékpáros, aki a vasárnapi Gent-Wevelgem viadalon bukott és elgázolta a versenyhez tartozó egyik motoros.

A baleset és a tragédia körülményeit vizsgálják. A 25 éves bringás négy társával együtt elesett a versenyen, majd elütötte egy motorkerékpáros a flandriai Sainte-Marie-Cappelben. A Wanty-Gobert csapat versenyzőjét azonnal a lille-i kórház intenzív osztályára szállították, de az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Szemtanúk szerint a motor a fején találta el a földön fekvő versenyzőt.

A kétszeres Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador közölte, szigorítani kell a motorosok ellenőrzését a viadalok alatt. Az olasz Daniel Oss ezt írta ki a közösségi oldalára: „nem találok szavakat, nagyon dühös vagyok.” A holland Bas Tietema élesen bírálta a jelenlegi rendszert: „megvannak a kerekesekre, időjárásra, doppingra vonatkozó szabályok. De még hány balesetnek kell történnie ahhoz, hogy javuljon a versenyek biztonsága?”

Az ausztrál Michael Rogers a világszövetséghez (UCI) és a bringások szakszervezetéhez (CPA) fordult: „csak a tragédiák hozhatnak változásokat? UCI és CPA, a versenyzőknek most is szükségük van a segítségetekre!”

 

Forrás: M4SPORT.HU

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top