Keresés
Close this search box.
szokealex

Szőke Alex: „Mind a három világversenyen szeretnék dobogóra állni”

A tokiói olimpián a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában ötödik Szőke Alex hatalmas elvárásokkal vág bele a 2022-es évbe, a még csak 21 éves birkózó ugyanis szeretne a 23 éven aluliak és a felnőttek között is dobogóra állni az idei világversenyeken.

Az ESMTK világbajnoki ezüstérmese az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy az év első kiemelt világversenye különösen fontos számára, ugyanis március 28. és április 3. között a budapesti BOK Csarnokban kerül sor a felnőtt birkózó Európa-bajnokságra, amelyen szerinte a sportág európai „nagyágyúi” mind szőnyegre lépnek majd.

Bízom abban, hogy jól fel fogok tudni készülni és jó sorsolást kapok. Azt már említettem, hogy a dobogón szeretnék állni, és nyilván az lenne a legeslegjobb érzés, hogy ha a legtetején állhatnék és a magyar himnuszt tudnák nekem eljátszani. Az tényleg valami eszméletlen lenne” –  mondta.

A fiatal birkózó tervei között szerepel még a szeptemberi felnőtt világbajnokság Belgrádban és az októberi U23-as világbajnokság Spanyolországban.

Szeretnék ezekre a versenyekre maximálisan felkészülni, mind a három helyen természetesen a dobogóra állni, és jó lenne minél fényesebb érmet hazahozni” – tette hozzá.

Az olimpiát követően Szőke az oslói vb-n ezüstérmet szerzett, és mint mondta, nagyon büszke arra, hogy ilyen fiatalon döntőt birkózhatott ebben a súlycsoportban. Majd kihagyta a korosztályos világbajnokságot, mert szerinte az már túl sok lett volna az elmúlt évre.

Hiába mondják azt sokan, hogy fiatal szervezet és bírja, azért megviselt ez a pár világverseny is” – fogalmazott Szőke Alex.

(Forrás: MTI, nyitókép: Illyés Tibor/MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top