Keresés
Close this search box.

A cél, minél előrébb végezni

Füge Krisztián – Suzuki Swift – PROEX AC2000 Racing Team. 

Szlovákiaring – Autós Gyorsasági verseny. 2014.05.09-11.

Május 9-11-én a Szlovákiaringen a FIA WTTC keretén belüli betétfutamon indulsz a Suzuki Swift 1.3 versenyautóddal.
Nem ismeretlen számodra ez a versenypálya, hisz indultál már itt. Viszont 30 perc +1 kört teszel majd meg a sporttársaiddal az 5922 méter hosszú pályán. Ez több mint a Hungaroringen futandó. Mennyivel vesz ki belőled több erőt ez a pálya?
– Nem vesz el több energiát, igaz hosszabb, de tempósabb pálya is, mint a Hungaroring. Itt igazából az vesz el energiát, hogy általában melegebb van. A Hungaroringen is megizzadtunk, de itt valószínűleg jobban megfogunk. Nem csak a hőmérsékletre célzok, mivel hosszabb és tempósabb a pálya, így ha elrontunk valamit, akkor itt nagyobbak lesznek a különbségek az autók között, amit nem egyszerű visszahozni egy ilyen pályán.

Péntek délután kerül sor az első időmérő futamodra. Ennek alapján, szombaton 16.15 perckor rajtolsz el, az elért időeredményednek megfelelő rajthelyről. Most a Hungaroringi sikered tudatában, milyen céllal is indulsz ezen a gyorsasági versenyen?
– A cél minél előrébb végezni. Ez a verseny érdekes lesz abból a szempontból, hogy mind a 3 kategória egyben indul. Szóval elképzelhető, hogy megint más ellenfelünk is lesz a saját kategórián kívül.

Óriási nézőközönség várható majd a Szlovákiaringre. A PROEX AC2000 Racing színeiben indulsz. Mekkora a nyomás rajtad ilyenkor, hisz egy sikeres csapat fiatal pilótájaként veszel részt a gyorsasági szakágban immár második éve?
– Nyomás abszolút nincs rajtam, viszont az élvezetes, amikor nagyszámú közönség őrjöng, ha van egy kis csete-paté. Meg azért jobb érzés úgy menni, hogy közben nem csak mi szórakozunk, hanem szórakoztatunk is. Azt kell, hogy mondjam érdekes verseny lesz.
Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását!
Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa. Over Montereau.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top