showcar with audi f1 launch livery

“A Formula-1 átalakul, és az Audi aktívan szeretné támogatni ezt az utat”

Az Audi hivatalosan bejelentette, hogy 2026-tól belép motorgyártóként a Formula-1-be, arról pedig év végén adnak majd tájékoztatást, hogy melyik csapat fogja használni az erőforrásaikat.

A pletykák már hónapokkal ezelőtt szárnyra kaptak, azonban az Audi képviselői hivatalosan a Belga Nagydíj hétvégéjének pénteki napján jelentették be a csatlakozásukat a királykategóriába. „A motorsport az Audi DNS-ének szerves része” – fogalmazott Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója. „A Forma-1 egyszerre globális színpad a márkánk számára, és egy nagy kihívást jelentő fejlesztési laboratórium is. A nagy teljesítmény, a versengés és az innováció kombinációja a technológiaátadás motorja volt az iparágunkban. Az új szabályoknak köszönhetően most jött el az idő számunkra. Végtére is a Formula-1 és az Audi is ugyanazokat az egyértelmű, fenntarthatósági célokat követi.”

A cég képviselői úgy vélik, hogy a világ egyik legnépszerűbb versenysportjához való bekapcsolódáshoz ez a legideálisabb idő, ugyanis 2026-tól új szabályok lépnek érvénybe, aminek következményeként „zöldebbek” lesznek a versenyautók (a Formula-1 vezetőségének egyik célja, hogy 2030-ra teljesen karbonsemleges legyen a versenysorozat).

A jelentős technológiai ugrásokra való tekintettel, amelyet a sorozat a fenntarthatóság érdekében eszközöl 2026-ban, beszélhetünk egy új Formula-1-ről” – nyilatkozta Oliver Hoffmann, a műszaki fejlesztési bizottság tagja. „A Formula-1 átalakul, és az Audi aktívan szeretné támogatni ezt az utat.”

(Nyitókép: AUDI AG)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top