Keresés
Close this search box.
Fotó: ds-virginracing.com

Alex Lynn a Formula E-ben folytatja pályafutását

Fotó: ds-virginracing.com

A GP3 2014-es bajnoka, Alex Lynn lett a Formula E-ben szereplő DS Virgin tartalékpilótája, miután egy több éves megállapodást írt alá az istállóval.

A 23 éves brit versenyző az elmúlt két évben a GP2-ben is megcsillogtatta tehetségét, s mindkét szezonban a hatodik helyen végzett a tabellán, mindemellett pedig a Forma-1-es Williams istállóval is élő szerződése volt, mint fejlesztő pilóta.

A DS Virginnél jelenleg mindkét ülés foglalt, hiszen a csapat színeiben Sam Bird és José María López versenyeznek, azonban ez csöppet sem szegi kedvét a fiatal tehetségnek. „A Formula E vitathatatlanul az egyik legversenyképesebb bajnokság a világon, amely a legmagasabb kaliberű versenyzőkkel is rendelkezik” – nyilatkozta Lynn.

„Pilótaként a legjobb szériákban szeretnék versenyezni, éppen ezért szerettem volna olyannyira bekerülni a Formula E-be, és a DS Virgin volt az elsődleges választásom. Boldog vagyok, hogy egy több éves együttműködést írtunk alá.”

A DS Virgin csapatfőnöke, Alex Tai hozzátette: „Örömmel tölt el, hogy sikerült egy olyan kaliberű és potenciális versenyzőt megszereznünk, mint Alex Lynn.”

„Az is a Formula E vonzerejét mutatja, hogy olyan pilóták csatlakoznak a kategóriához, mint Alex, és sokatmondó, hogy ezen belül pedig a DS Virgin mellett döntött.”

„Izgatottak vagyunk, hogy lássuk, mire is képes a mi autónkban.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top